Sigorta şirketleri 3 bin TL’nin üzerindeki araçlarda “sorun” çıkartabiliyor. İşte konuyla ilgili olarak   Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Z. Alp Gülan ile bu işlemlerin yapıldığı Çekmeköy Otonova Renault Plaza’da konuştuk. İşte, Gülan’ın konuyla ilgili açıklamalarının satır başları ve tüketicilere önemli önerileri :

Göçük işçisi çok önemli!

“Dolu felaketi yaşanıp da servislerimiz hasarlı araçlarla dolunca bu konuda daha uzman olan Almanya’ya gittik. Bu konuda uzman ve dev markalara hizmet veren Fikret Macit’ten destek aldık. Zaten 4 yıldır bünyemizde bu tarz küçük hasarları el maharetiyle yapabilecek bir arkadaşı yetiştiriyorduk. Bu arkadaşlar kaportacı değil, boyası patlamayan ama göçük haline gelen hasarlı bölgeyi özel aletleriyle eski haline getiriyorlar. Bu durum bizde de yeni bir iş kolu yaratacak. Biz buna şuanda Otonova Renault Plaza olarak hazırız. 

Göçük hasarının püf noktaları  

Bu uygulama biz de değil ama Avrupa’da çok yaygın. Boyası dağılmamış küçük hasarlar için uygulanıyor. Biz de bununla dolu yağışıyla tanıştık ağırlıklı olarak. El işi olduğu için bir aracın kaç gün sğreceğini kestiremiyoruz. Çünkü her göçük tek tek işlem görüyor. Göçüğün çapı ve adedine göre fiyat değişiyor. Göçük çektirme makinesi de aldık ama elle yapılan daha sağlıklı gibi şu an. Tüketiciler bu konulara dikkat etmeli. Göçük hasarını onarmak sanatkar işi yani kaportacı işi değil. “

Hasar çok büyük!

“Şimdi yaklaşık 150-180 bin aralığındaki aracın hasarlı olduğu belirtiliyor. Bu hasarların da ortalama 2 bin TL’den on aracağını varsayarsanız önemli rakam ortaya çıkıyor. Tabi bu araçların 2.el değer düşüşü de ayrı bir konu. Bu sadece kaportada olan hasar. Bunun bir de camı var, diğer masrafları da var.