Dördüncü seviye otonom sürüş özelliklerine sahip araçların hayatımıza girme noktasında kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde Tesla’nın, Google’ın hatta General Motors’un ulaştığı noktayı bir gövde gösterisi şeklinde lanse ettikleri herkesin malumu. Özellikle firmalar için burada anahtar konu, sahip olunan otonom sürüş veritabanları haline gelmiş durumda. 

Dünyada yaklaşık 2 milyar aracın bulunduğunu ve otomobil fabrikalarından her yıl 100 milyon yeni aracın banttan indirildiğini belirten Tesla'nın kurucusu Elon Musk, bir aracın ortalama ömrünün de 20-25 yıl olduğu düşünülürse tamamen otonom araçlardan oluşan bir dünya için daha epey zaman olduğundan dem vursa da 10 yıl içerisinde üretilen tüm araçların kendi kendine sürüş yeteneklerine haiz olacağını düşünüyor.

Hardware 2 donanımına sahip tüm Tesla Model S, Model X ve gelecek olan Model 3’ün dördüncü seviye otonom sürüş adına gereken alt yapıya fazlasıyla sahip olduğunu düşündüğünü ifade eden Musk, tam otonom sürüşün bu araçlara bir yazılım güncellemesi ile verilebileceği kanaatinde.

Hardware 2 donanımının sahip olduğu kamera ve radar teknolojilerinin ardında birçok detay yatıyor. İşin arkasında ise asıl gücün Drive PX 2 teknolojisin olduğu herkesin bildiği bir gerçek. Musk’ın ön görüleri gelecek adına gerçekten heyecan verici ve otomobil sektöründe gelecekte kazananın kim olacağına bir anlamda ışık tutuyor. Umarız sektörün bu kadar hızlı ivmelendiği bir dönemde ülkemizden de böyle gelişmeler çıkar.