2017 yılı için satışı planlanan 15 adet Ferrari’nin 12 adedi şimdiden satıldı, teslimatlarını yıl içerisinde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.  2005 yılından bu yana Tofaş çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Fer Mas’ın Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, Ferrari’nin uzun yıllardan bu yana üretim adedini belirli rakamlarda sınırlandıran, dünyada spor otomobilin Nirvana’sı olarak kabul gören bir marka olduğunun altını çizdi. Maserati’nin ise 2011-2012 yıllarına kadar Ferrari ile benzer çizgide gittiğini ifade eden Sinan Saip Bel, “Maserati daha sonra stratejisini değiştirdi. Tarihinde ilk defa dizel motorlu araçlar üretmeye başladı. Üretim adetlerini ise 6-7 bin adetlerden 30-35 bin adetlere çıkararak daha geniş bir kitleye hitap etmeye başladı” dedi.  Maserati’nin söz konusu stratejisiyle 2013 yılının sonunda efsane modeli Ghibli’yi yeniden yorumlayarak piyasaya sürdüğünü belirten Sinan Saip Bel, aynı yıl yeni Quattroporte’nin de Ghibli ile beraber showroom’larda yerini aldığını hatırlattı. Bel, 2016 yılı sonunda ise her iki modelin de hem tasarım hem de teknolojik anlamda yenilendiğini ve bu araçların da Türkiye’de satışa sunulduğunu söyledi. Son olarak markanın ilk SUV’u olan Levante’nin 2016 yılında Cenevre Fuarı’nda görücüye çıktığını hatırlatan Sinan Saip Bel, Levante’nin 2016 yılının ikinci yarısından itibaren tüm dünya ile birlikte, hatta bazı Avrupa ülkelerinden daha önce, Türkiye’de de satışa sunulduğunu dile getirdi. 

Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel

 

“2016 Yılında 18 adet Ferrari ve 72 adet Maserati Satışı Gerçekleştirdik”

Fer Mas’ın 2016 yılı satış rakamlarını açıklayan Bel, geçen sene toplamda 18 adet Ferrari satışı yapıp, sahiplerine teslim ettiklerini söyledi: “Ferrari satışlarında, altı adedi Coupe, altı adedi de Spider olmak üzere satışlarımızın 12 adedini Ferrari 488’ler oluşturdu. 2016 yılı için satış rakamlarını değerlendirdiğimizde yaptığımız satışlarla çok iyi bir noktada olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.” Bel ayrıca 2015 yılında satılan toplam Ferrari sayısının ise 11 adet olduğunu da hatırlattı. Maserati satışlarının 2016 yılında bir önceki yıla paralel şekilde gerçekleştiğini ve yılı 72 adet satışla kapattıklarını dile getiren Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, Levante satışlarının önemine özellikle dikkati çekti. 2016 yılının ikinci yarısında pazara sunulan Maserati’nin SUV modeli Levante’nin Türkiye’den yoğun bir talep aldığını vurguladı: “Satışlarımızın yaklaşık 30 adedini Levante modelimiz oluşturdu. Elimizdeki tüm araçlar müşterilere teslim edildi. Eğer daha fazla Levante’miz olsaydı, satış rakamımız da yükselirdi. 2017 modellerin teslimatlarına şubat ayı itibariyle başlayacağız” diye konuştu.

Fer Mas’tan Anadolu’ya Açılım

Maserati’nin dizel motorlu modellerinin gelmesiyle birlikte Anadolu’dan yüksek talep aldıklarını belirten Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, 2017 yılında Maserati bayilik sistemini devreye alacaklarının müjdesini verdi. Maserati markası için Anadolu’nun farklı noktalarında showroom ve servis noktaları açılacağını söyleyen Sinan Saip Bel, “Müşterilerimizin sesine kulak verip bu sene alanımızı genişletmeye karar verdik. İlk olarak mart ayı sonunda Ankara’da Maserati showroom’umuzu hayata geçireceğiz” dedi. Bel, Ankara Söğütözü’nde bulunan Koç Kuleleri’nin altında açılacak Maserati showroom’unun ardından Antalya ve Bursa illerinde de showroom ve servis açacaklarını belirtti.

Yeni Birlik Gazetesi’nden alınmıştır