50 bin TL ve altındaki ilanlarla başlayan arabam.com ikinci el ilanlarının fiyata göre analizi, pazar hakkında bir resim çiziyor.  İlanlar içinde en yüksek payı %38 oranıyla 50 bin TL – 100 bin TL aralığındaki araçlar yer alıyor.

Şanzıman Tipine Göre İlanların Analizi

Şanzıman tipine göre ilanların dağılımında en büyük payın düz vitesli araçlarda olduğu görülüyor. Zira, Türkiye otoparkındaki araçların oranına baktığımızda da en büyük pay, manuel şanzımanlı araçlara ait. arabam.com Şubat ilanlarının şanzıman tipine göre dağılımı aşağıdaki gibi: 

Yakıt Tipine Göre İlanların Oranları

 2020 Şubat ayı arabam.com ilanları yakıt tipine göre incelendiğinde, dizel motorların oranı %47 ile birinci sırada yerini alıyor. Dizel yakıtlı araçları sırasıyla LPG ve benzinli araçlar takip ediyor.

 

Özetle; 2020 yılı Şubat ayında en fazla otomobil ilanı verildi ve ilanların dominant markası Renault, modeli ise Ford Focus oldu. 200.001 – 300.000 km aralığında araçların satışa sunulma oranı yüksek.  İlanlarda 2015 ve 2016 yılı modeller ön planda gözüküyor. Ayrıca en fazla ilan 100 bin TL ve üstü araçlar için verilmiş.