Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş 
“Cumhurbaşkanlığı kararı ile ikinci el işi ile uğraşan mükellefler için çok önemli bir düzenleme yapılmıştır. Buna göre  ikinci el binek oto alımlarında yüzde 1 KDV  ile alınan araçların tesliminde de yüzde 1, yüzde 18 KDV ile alınan araçların tesliminde de yüzde 18 KDV uygulanacaktır.   Aynı gün Hazine ve Maliye Bakanlığımızca yayınlanan taslak tebliğ ile de daha önce ikinci el binek oto alımlarında düşüremedigimiz KDV’yi düşürmeye olanak sağlamıştır. Bu durum sektör acısından ikinci el binek otomobillerdeki KDV’yi külfet olmaktan kurtarmıs, indirmemize olanak sağlamıstır. Alınan bu karardan dolayı hükümetimize teşekkürü bir borç biliriz. Tüm sektöre hayırlı olmasını dilerim.”
  
Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan:  
“3065 sayılı KDV Kanununun indirilemeyecek katma değer vergileri başlıklı 30. Maddesinin (b) bendinin uygulanma biçimi nedeniyle ticaret hayatının bütün faaliyet alanlarında mükellefler ticaretini yaptıkları mal ve hizmetlerin alışlarında ödedikleri KDV’sini indirim konusu yapabilirlerken, bizim sektörümüzde faaliyet gösterenler satmak üzere aldığı bir binek otomobilin KDV’sini indirememekte KDV bedeli araç maliyetine  atılmakta ve araç % 1 KDV ile satılmakta idi . Bu durum eskiden aracı olarak kabul edilen fakat son dönemde satmak üzere kendisine araç alan ve satan tacir konumundaki meslektaşlarımıza ilave bir maliyet getirmekte idi. Yeni düzenleme ile aracın  alındığı KDV’si indirilebilecek ve araç alındığı KDV ile satılabilecektir, böylece bu ticarette bulunan meslektaşlarımızın önemli bir sorunu çözülmüş oldu.
 
S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak :
 
“İkinci elde KDV uyuşmazlığı, girilen KDV ve çıkılan KDV arasındaki uyumsuzluktur. Örnek vermem gerekirse, mevcut durumda, bir şahıstan alınan 2.el aracın KDV’si %1 iken, aynı aracı motorlu taşıtlar ticareti yapan bir şirket sattığında % 18 KDV ile satması gerekir. Dolayısıyla aynı fiyata bile satılsa, KDV farkı yüzünden %17 zarar eder. Bu yasa, 2008’de bütün tam tersi şekilde işlem yapan filo kiralama şirketlere önlem için alınmıştı. O döneme kadar %18 KDV ile araç satın alan filo kiralama şirketleri, aynı aracı %1 KDV ile çıkıp, sadece KDV bazında %17 kazanç elde ediyorlardı.  Sektör KDV uyuşmazlığından dolayı şahıslardan araç alma konusunda çekimser davranıyordu. Yeni düzenleme ile alınan KDV ile satılan KDV oranı aynı olacağından, şahıslardan alınacak araçlarda bir talep oluşacaktır. Kısaca bu düzenleme, satıştan ziyade alışı regule eden ve alışın talebini artıracak olan bir düzenlemedir.”