Haziran ayının en çok ilan verilen vasıta kategorisi Otomobil olurken Minivan & Panelvan, Arazi/ SUV & Pick-up, Motosiklet ve Ticari Araçlar sıralamayı takip etti. Marka & Model sıralamasında ilk sırada Renault – Clio yer aldı. Arkasından Volkswagen Passat geldi ve sıralama Opel – Astra, Renault – Megane, Ford - Focus ile devam etti. 

İlan sayılarına bakıldığında ise Haziran ayının önceki aya oranla en çok artış gösteren vasıta alt kategorisi %20 ile Modifiye Araçlar oldu. %11 ile Minivan & Panelvan, %10 ile Motosiklet ve UTV, %9 ile Otomobil, Modifiye Araçları takip etti. 

Haziran ayında en çok ilanı verilen Arazi/ SUV & Pick-up markası değişmedi ve ilk sırayı yine Nissan aldı.

Haziran verilerine göre en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan otomobil ilanları verildi. 2016 model otomobiller, ilanların lideri oldu.

Tüm ilanlar arasında, araçların %34’ü 0 – 100bin kilometre aralığında yer alırken ilanların %26’sı 50.000 - 100.000 TL aralığında satışa sunuldu.

İlan bakanlar Haziran ayında en çok Volkswagen marka otomobillerle ilgilendi. Volkswagen’i Renault, BMW ve Opel takip etti. Mercedes-Benz ise yerini Haziran ayında Ford’a bıraktı.