Geçtiğimiz günlerde Honda, internet ortamından 2017 model Civic Hatchback'in ABD versiyonunun tanıtımı yapılmıştı, şimdi ise sıra Civic Hatchback'in Avrupalı kardeşine geldi. Tahmin edeceğiniz üzere iki model arasında, ön çamurlukların kenarlarına yerleştirilmiş, ABD'de otomobillerde bulunması zorunlu olan turuncu işaretler dışında neredeyse hiçbir fark yok. Aralarındaki farkların hemen göze çarpmadığı ABD ve Avrupa versiyonlarının iç mekanlarının da aynı olacağını düşünüyoruz.

Honda, Civic Hatchback'in Avrupa versiyonuna dair henüz bir detay paylaşmadı; ancak C segmentindeki otomobilin yeni, üç silindirli ve 1.0 litre hacmindeki turboşarjlı benzinli motor ile sunulacağını biliyoruz. Buna ek olarak Japon üreticinin 5 kapılı hatchback modeli, hâlihazırda sedan ve coupe modellerinde kullanılan 1.5 litrelik üniteyi de motor yelpazesinde bulunduracak. Çıkan skandallara rağmen Avrupa'da hâlâ popülaritesini koruyan dizel motorlara bakarsak, Honda'nın 1.6 lirelik i-DTEC ünitesinin de yeni Civic modeli ile sunulması bekleniyor.  ,

Swindon'da üretilen hatchback modeli, hâlihazırdaki versiyon ve yeni jenerasyonunun üretimi Honda'nın Gebze fabrikasında gerçekleştirilen (yukarıdaki resimler ABD versiyonuna ait) sedan modeliyle birlikte Paris'te tanıtılacak. Civic Sedan'ın piyasaya 2017'nin başlarında çıkması bekleniyor, ancak Japon üretici modeli Birleşik Krallık'a ithal etmeyeceğini belirtti.