Fuar, 9 markanın yokluğuna rağmen 228’i dünya prömiyeri olmak üzere 363 yeniliğe ev sahipliği yaparak kendi çapında bir rekora imza attı. Fuara otonom araçların yanı sıra SUV’lar damga vurdu.

Bu yıl 67’ncisi düzenlenen 2017 Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA), dün basın mensuplarının katılımı ile kapılarını açtı. Fuar, 14-24 Eylül tarihlerinde ise ziyaretçilere açık olacak. Paris Otomobil Fuarı’yla dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı bu yıl yaklaşım 40 ülkeden 1000’e yakın ana ve yan sanayi firmalarının yer alırken Volvo, DS, Infiniti, Peugeot, Nissan, Mitsubishi, Aston Martin, Rolls-Royce, Tesla ve Fiat ve Chrysler grubu olmak üzere 10 büyük marka yer almadı. Özellikle otonom sürüş ve elektrikli araçların ön plana çıktığı fuarın bu yıl ki sloganı ise ‘gelecek şimdi’ olarak ön olana çıktı.

Her ne kadar her stantta birden fazla elektrikli araç sergilense de bu yılki fuarın asıl konusu bir süre sonra sürücüleri tamamen devre dışı bırakacak akıllı araçlar ve SUV’lar oldu. Son 10 yılda 5 kat büyüyen Avrupa SUV pazarı sadece Avrupalı üreticilerin değil, Japon, Koreli ve Çinli üreticilerin de iştahını kabartıyor. Subaru’nun yenilenen SUV’u XV, Honda CR-V’nin hibrit versiyonu Türkiye’de üretilen C-HR’ın Hy-Power Consept’i bu amaçla fuara gelmiş araçlardı.