Volkswagen’in güncellenen modeli Arteon keskin görünümlü ön ucuyla ve önemli ölçüde iyileştirilmiş iç mekânıyla meraklılarının beğenisini aldı. Arteon yüksek hacimli bir otomobil olmasa da Volkswagen, ürün yelpazesinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Alman marka Crossover'ların pazarı yönettiğini ve portföyüne daha yüksek sürüş modelleri eklemeyi planladığını kabul etti. Ancak Volkswagen sedan modelleri bağlı kalmaya devam ediyor. Volkswagen'in ürün pazarlaması ve stratejisinin üst düzey başkan yardımcısı Hein Schafer, "Rakiplerimizin potansiyel olarak bazılarının aksine, sedan segmentinde hala çok iyi olmak istediğimizi açıkça ortaya koyduk" dedi.

Tasarımcılar, Arteon'un ön ucunu daha  zarif ve aşırı agresif hale getirmeden daha sportif bir hale getirdiler . R-Line paketiyle donatılmış varyantlar, farları bağlayan ve Volkswagen logosunun altını çizen bir LED ışık şeridi alırken, daha az yatay çıta ve yeniden şekillendirilmiş hava girişlerine sahip bir ızgara yer alır. Yeni 18 ve 20 inç alaşım jant tasarımları ve sırasıyla Oryx White, Kings Red Metallic ve Lapiz Blue adlı renk paletine üç ekleme, dış güncellemelerin listesini tamamlıyor, ancak kartal gözlü araba lekeleri de stilistleri fark edecek kapaktaki Arteon yazılarının yazı tipini değiştirdi. 

Arteon’da önemli ölçüde geliştirilmiş bir iç mekan gözlemliyoruz. Sürücü artık yatay tekerlek teli üzerinde dokunmaya duyarlı kontrollere sahip yeniden tasarlanmış bir direksiyon simidiyle karşı karşıyadır. Orta konsolda ise kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay ile uyumlu MIB3 bilgi-eğlence sistemini ve düğmeler yerine dokunmaya duyarlı kaydırıcılara sahip daha premium görünümlü bir iklim kontrol panelini görüntüleyen 8.0 inç dokunmatik ekranı göreceksiniz. Ayrıca araca yeni kablosuz şarj özelliği eklenmiş durumda.

Yenilenen Arteon’da motor tipi değişmeden 2.0 litrelik 268 beygir ve 258 tork üreten motorla yoluna devam etme kararı alınmış. Fakat tarihi henüz belirlenmesede pazara 215 beygir gücünde bir plug-in hibrid seçeneği sunulacak.