Ahmet Çelik’in sorularını yanıtlayan Çağdaş, 2021 yılını değerlendirirken 2022 yılı Renault ve Dacia yenilikleri hakkında bilgiler verdi. Özellikle de Renault ve Dacia markalarındaki elektrikli otomobillerdeki önemli yeniliklerini açıkladı. İşte Berk Çağdaş’ın Radyo Bir’de yaptığı açıklamalarından  öne çıkan bölümleri… 
 
Renault ‘nun bombası Megane-E Tech Elektric


Renault Fransa merkezin yaptığı basın toplantılarından, kamuya yaptığı açıklamalardan anladığımız kadarıyla Renault önümüzdeki 10-15 yılı 2030 yılına kadar elektrikli araçlarla alakalı ciddi devrimler gerçekleştirecek nitelikte yeni yatırımlara yönelmiş durumda. İşte bunun en yakın örneği gerçekten elektrikli araçlarda çok ciddi bir algı devrimi yaratacak Megane E-Tech Electric. 2022’nin ikinci yarısında, muhtemelen ikinci yarının başında bu aracımız Türkiye’ye yola çıkacak. Türkiye’deki potansiyel müşterilerimiz de bunu heyecanla bekliyorlar. Lansmanımızı yaparken benim temel stratejim şudur, yeni lansman itibarıyla her ihtiyaca cevap verebilecek yeterli aracı temin etmeden lansmanı yapmıyoruz. Megane E-Tech Electric’te de böyle olacak. Dolayısıyla takvimimize göre buradaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene tabii son çeyrekte özellikle 2022’de yeni Austral modeli gelecek.  Bu Kadjar’ın yeni versiyonu. Dolayısıyla çok güçlü ve çok maskülen bir araç, kullanıcılarımız çok beğeneceklerdir. Bunun da lansmanını planladığımız tarihte yapacağız.
Yine ikinci çeyrekte ticaride ciddi bir atılımımız olacak demiştim. Yeni trafik gündemimizde bu anlamda, onun çalışmalarını yoğun bir şekilde yapacağız. Ticari araçlarda tamamıyla ayrı bir strateji meydana getiriyoruz gerek minibüs, van gerekse minivan yani ekspress, kombi standartında. Bunların otomatik versiyonlarını tabii ki Avrupa’da piyasaya çıktığı şekliyle özellikle ekspressin Kongoo otomatik şanzıman olarak ve çok koltuklu olarak devreye girdi. Yani Renault’da oldukça heyecanlıyız. Önümüzdeki dönemde Renault dünyasında yaşanan teknolojik gelişmelerle -çünkü yeni mobiliteye yönelik ayrı bir business line kurdular biliyorsunuz- yeni lanse edilen bütün ürün ve hizmetler eş anlı şekilde, tabii ki Türkiye şartlarına göre standartlar bakımından değerlendirilerek Türkiye’de de kullanıcıların hizmetine sokulacak.


Dacia’nın2022 yenilikleri!..


 Dacia benim gerçekten -otomotiv sektöründe bayağı tecrübesi olan bir insanım değişik markalarla da çalıştığım için- çok sevdiğim bir marka. Hem ekonomik olarak hem aracın teknik yapısı anlamında Türkiye şartlarına çok ciddi uyum gösteren hatta en fazla uyum gösteren marka bana göre. Burada yeni Sandero’yla, geçen sene lansmanını yaptığımız Stepway ile ciddi bir başarı sağladık. Duster zaten efsane haline geldi artık sektörde. Şimdi gerçekten bizi çok sevindiren kitle hareketleri görüyoruz Duster’de. Yani belirli birtakım müşteri segmentlerinden çok ciddi kayış oluyor markamıza, bu da bizi çok sevindiriyor ve çok umutlandırıyor.
 
Dacia Spring modeliyle elektrikleniyor…


Dacia,  “sahiplik maliyeti” anlamında çok ciddi bir avantaj yaratan bir segment ve ürün bizim açımızdan, orada eksiksiz devam ediyoruz. Yeni Jogger 5 ve 7 koltuklu özellikleriyle gerçekten Dacia markasının olması gereken bir segmenti idi. Bunu ilk çeyrekte hemen yine potansiyel müşterilerimizle, otomotiv severlerle buluşturuyor olacağız. Biliyorsunuz elektrikli araçların bugün üç aşağı beş yukarı fiyat seviyelerini biliyoruz. Bugün ortalama bir elektrikli sedan araç 40.000 dolar  civarında bir bedelle satılıyor dünya standartlarında. “Democratization” diye bir kavram tanımladı Dacia.  Yani öyle bir elektrikli araç üreteceğim ki bütün her şey olacak içinde ama alım gücü anlamında da bu araca ulaşım anlamında da en kolay ulaşılabilen araç olacak. O da Dacia Spring biliyorsunuz. Bu sene içerisinde motorla alakalı birtakım çalışmalar var Dacia nezdinde. Büyük ihtimalle bu sene ama bu sene olmasa bile 2023 başında Dacia Spring’i de en ekonomik, en konforlu, standartları en yüksek elektrikli araç olarak tüketicilerle buluşturacağız. Dediğim gibi 2022’de Dacia Spring planımız var ama bunu en ekonomik olarak uygun zamanda ve uygun ürün portföyüyle yapmak istiyoruz.