Best Car'ın açıkladığı rapora göre, Suzuki'nin yeni nesil Swift'in böyle bir SUV çeşidini planladığını gösteriyor. Daha da ilginç olanı ise, bu yeni yüksek sürüş modelinin iddiaya göre performans odaklı Swift Sport'a dayalı olacağı.

Daha önceki raporlar, mevcut modelin 2020'de makyajlanmasına rağmen yeni nesil Swift'in 2022'de piyasaya sürüleceğini öne sürüyordu. Yeni Swift'in Suzuki'nin Heartect platformunun stil ve oranlar açısından geliştirilmiş bir versiyonuna dayanacağı ve evrimsel bir yaklaşıma sahip olacağı bildiriliyor. 

Swift Sport varyantının, turboşarjlı 1.4 litrelik bir motor ve 48 voltluk bir hafif hibrit sistemi tespit eden mevcut sıcak hatchback'e benzer bir güç aktarma organı ile 2023 baharında gelmesi bekleniyor . Muhtemelen sıcak hatchback özelliklerini ve daha sert süspansiyon kurulumunu ileten daha sportif bir tasarıma sahip olacak.

Aynı platform ve güç aktarma organının, 2024'te piyasaya sürüleceği söylentileri ile Swift Cross'un temelini oluşturacağı bildiriliyor. Bu, muhtemelen daha yüksek yerden yükseklik ve gövde üzerinde plastik kaplamanın yanı sıra daha maceracı bir görünüm için koruyucu plakalara sahip olacak. Muhtemelen daha uzun gövde, SUV alıcıları için bir zorunluluk olan kabin içinde daha fazla pratiklik getirecektir.