Bu yıl Kaliforniya'da düzenlenen Monterey Otomobil Haftası ilk kez görücüye çıkacak araçlarla dolu ve Mercedes-Benz de bu etkinliğe katılıyor. Otomobil üreticisi Pebble Beach şenlikleri sırasında 2024 Mercedes-AMG GT'yi dünyaya tanıtacak ve hepsi bu kadar değil. Muhtemelen Mercedes'in Manufaktur kişiselleştirme programına bir selam olarak yeni bir özel üretim Mercedes-AMG SL de görücüye çıkacak.
Autocar'dan daha önce yeni nesil AMG GT'nin Eylül ayında görücüye çıkacağını duyduğumuz için bu haber biraz sürpriz oldu. Bunun yerine, AMG'nin en yeni grand tourer'ı tanıdık ama farklı stilini Pebble Beach'in ışıltı ve ihtişamına getirecek. Çok sayıda casus fotoğrafta gördüğümüz gibi, GT hala kısa fastback tavanı ve geniş kalçaları ile uzun bir kaputa sahip ve bu da ona tam anlamıyla sportif bir duruş kazandırıyor.
Ancak aracın altında Porsche 911 ile daha iyi rekabet edebilmek için 2+2 oturma düzenine sahip daha büyük bir otomobil bulunuyor. Dört tekerlekten çekiş ve lansmanda kaputun altında bir V8 beklenirken, hibrit modellerin bunu takip etmesi bekleniyor.
AMG GT'ye ilk sahnede katılacak olan özel üretim bir Mercedes-AMG SL olacak. Bu bir sürpriz olacak ve şu an için Mercedes bunun ne olabileceğine dair en küçük bir teaser bile sunmuyor. Mevcut SL-Serisi, 2022 model yılı için 2021'de piyasaya sürüldü ve alıcılara kesinlikle muhteşem bir üstü açılabilir gövdede turbo-dört veya V8 güç seçeneği sunuyor. Bu yeni versiyonun niteliğine dair elimizdeki tek ipucu, Mercedes'in basın bülteninde SL'nin şirketin Manufaktur özelleştirme hizmetiyle birlikte sunulacağından bahsedilmesi. Bu nedenle, program aracılığıyla alıcılara sunulan kapsamlı seçeneklerden bazılarını sergiliyor olabilir.
Monterey Otomobil Haftası için Mercedes standında ilgi çekenler sadece yeni otomobiller olmayacak. Vision One-Eleven ve Project Mondo G gibi konsept otomobiller de hazır bulunacak ve çok sayıda miras araç otomobil üreticisinin uzun geçmişine bir bakış sunacak. Bunlar arasında 1927 Model S ve 1930 Model SS Cabriolet de dahil olmak üzere bir çift W 06 modeli de yer alacak. Bu tarihi araçlar 17 Ağustos'ta Pebble Beach Tour d'Elegance'a öncülük edecek.
Mercedes bize özel üretim SL'nin 18 Ağustos akşamı yapılması planlanan yeni AMG GT tanıtımından önce hafta başında duyurulacağını söyledi.