Önümüzdeki yılın mart ayında en hesaplı Lexus modelinin Türkiye’de satışa çıkarmaya hazırlanan marka, gözünü yükseğe çevirdi.  2023 yılında pazarın 1 milyon 150 bin adeti geçeceğini, 2024 yılında ise yüzde 30-35 küçüleceğini öne süren Bozkurt, açıklamasında 2024 yılı lüks araç pazarını da değerlendirdi: “”Premium araç pazarı 11 ayda 95 binlik satışı yakaladı. Yılı toplam pazarın yüzde 10’u gibi bir rakamla kapatır. 2024 yılında ise premium araç satışları toplam pazar içindeki yüzde 10’luk payını korur. Genel tablonun aksine Lexus olarak yüzde 100 büyürüz.”

En küçük ve hesaplı Lexus LBX mart ayında Türkiye’de satıya çıkarılacak. 1.5 litre hibrit motorlu B-SUV markanın yeni itici güçlerinden biri olacak.

Japon premium marka 2024 yılında Türkiye’de, NX, RX gibi halen sattığı modellerin yanına tamamen elektrikli UX ve RZ modelleriyle birlikte B SUV LBX modelini yollara çıkaracak. LBX markanın mevcut müşterilerinin daha geniş bir kitleye yayılmasına aracılık edecek.

En hesaplı Lexus için 2 bin kişi ön sipariş verdi


Lexus LBX’in lansmanında değerlendirmeler yapan Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, Lexus’un Türkiye pazarındaki büyümesinin altını çizerek “2016’dan bu yana 8 yılı doldurmak üzereyiz. Lexus’un Türkiye pazarına girişinin ikinci 5 yılını, ‘atak yılı’ olarak tanımlamıştık. LBX markamızı daha genç ve tamamen yeni bir kitleyle tanıştıracak. 1 Haziran’da ön talep toplamaya başladık. Şu anda 2 bin adedin üzerinde ön talep toplandı.

Mart 2024’de satışa çıkacak en küçük Lexus LBX 2 bin ön sipariş aldı.

500 LBX satacak, toplamda 1000 satışı geçecek
Lexus Türkiye 2024 yılında 1000 adetlik barajı aşmayı hedefliyor. Bu rakamlar için LBX en stratejik modellerden biri. 2024’te 500 adetlik bir LBX satış hedefi var. Daha fazla adet alabilmek için de Lexus Avrupa ile görüşmeler sürüyor.

2024 yılında 500 adetlik satış hedefine sahip olan Lexus LBX kokpitinde üst modellerin tadı alınabilecek mi?

LBX müşterilerine de tüm Lexus hizmetleri verilecek
8 yıl önce Türkiye pazarına giren Lexus, gerekirse helikopter göndermekten, isteyenin Lexus’unu yılda iki kez ücretsiz istediği şehre götürmeye kadar bir çok servis hizmetine sahip. Bunla arasında geri alım garantisi, 24 saat açık showroom, ikame araç gibi dikkat çekici servisler de bulunuyor. En hesaplı Lexus olarak satışa çıkacak LBX satın alanlar da bu hizmetlerden en az 10 milyonluk Lexus LM alanlar kadar yararlanacak.

Lexus alanlar yılda iki kez araçlarını istedikleri yere ücretsiz gönderebiliyor. Gerekirse helikopter hizmeti alabiliyor. İkinci el alım garantisi verilen Lexus modellerinden almak isteyenlere showroomlar 7/24 açık.

Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, genişleyen ürün gamıyla Lexus markasına olan ilginin arttığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Genişleyen ürün gamıyla Lexus markasına olan ilginin arttığını görüyoruz. Bu talebe cevap vermek adına showroom sayılarımızı artırmak da en önemli hedeflerimiz arasında. İzmir bayisi, Lexus Bornova, Aralık başında faaliyetine başladı. Şubat sonunda da Bursa bayimiz açılacak. 2024’ün son çeyreğinde ise Adana ve Antalya bayiliklerini devreye alacağız. Böylece önümüzdeki yılın sonunda 6 adet bayimiz ile hizmet vereceğiz. Bununla birlikte 60’ın üzerinde satış sonrası hizmet noktasıyla hiçbir premium markada bulunmayan güçlü bir ağa sahibiz.”