LF-FC konseptine çok yakın bir tasarımda üretilen LC 500, Lexus’un mühendis ve tasarımcı ekibinin yakın çalışmasıyla şimdiden pek çok ödülün de sahibi oldu.

Robotlar ve bilgisayar sistemleri otomobil üretiminin temelini oluştursa da, Lexus’da el işçiliği, en yüksek kaliteyi sağlamak adına en önemli unsur olmaya devam ediyor. LC 500’de de Lexus’un yüksek kalitedeki işçiliği hemen fark ediliyor. Lexus, sahip olduğu bu üstün kaliteyi çok üstün yeteneklere sahip olan usta zanaatkarlarına “Takumi ustalarına” borçlu.

Kalite aşamasının en önemli parçası olan Takumi ustaları, boyanın hatasız olmasından elle yapılan deri döşemenin dikişlerinin kusursuz olmasına kadar birçok detayı gözden geçiriyor. Takumi ustalarının yetenekleri o kadar üst seviyededir ki, hareketleri dijitalleştirilip, aracın dış yüzeyini boyayan robot programlarına uygulanmıştır. Ayrıca Takumi Ustaları, kulaklarını da kullanarak motorların sorunsuz bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorlar.

Gurur ve tutkuyla çalışan, en az 25 yıllık deneyime sahip olan Takumi ustalarının el işçiliğiyle üretilen LC 500, her detayında gösterilen yüksek ilgiyle birlikte kusursuz bir süper spor otomobil olarak göz dolduruyor. Takumi ustaları, Lexus LC 500’ün hatasız üretimi motordan, kabin parçalarına ve derilerin dikilmesine kadar her noktada üretime dahil oluyor.

Sürüş özellikleri ve ileri teknolojisiyle de öne çıkan LC, Lexus’un en gelişmiş hibrit teknolojisi olan Multi Stage Hybrid / Çok Aşamalı Hibrit sistemini, 3.5 litre V6 benzinli motorla birleştiriyor. 5.0 litrelik V8 benzinli versiyonu ise, lüks bir otomobilde ilk kez sunulacak olan 10 kademeli otomatik şanzımanla buluşturuyor.