Otomotiv data şirketi CARDATA’dan alınan bilgiler şu sıralar 2. EL otomobil almak için en doğru zamanı gösteriyor.  Model yılı bazında ve model tip kırılımında en çok satan 2.el otomobillerin güncel fiyatlarını veren Cardata’ya göre;  2.elde fiyatlar düşmeye devam etmektedir. Kasım 15’den beri 2.el de bir talep düşüşü vardır. Bu talep düşüşü halen de devam etmektedir. Buna bağlı olarak olarak Kasım 15 den bugüne kadar 2.elde fiyatlar yaklaşık %15 düşmüştür. 2.el de fiyatların Mart sonuna kadar yüzde 6 daha geriye geleceğini öngörüyoruz. Mart sonrasında da fiyatlar artık bir fiyat dengesine oturur. Şu an 2.el araç satın almak için doğru zaman.

Hibrit araçların yükselişi…

 Dizel otomobilin yerini artık hibrit araçlar aldı denebilir. İşte CARDATA’nın verilerine göre 500 bin TL’ye kadar satılan hibrit araçlar… Toyota’nın büyük bir üstünlüğü var. Skoda bu pazarda önemli adımlar atıyor. İşte 300-500 TL arası bulabileceğiniz hibrit araçların tablosu…

 Elektrikli araçların 2020 karnesi 

Geçtiğimiz ay ÖTV zammı şokuyla karşılan elektrikli otomobillerde geçen yıl yükselen bir trend vardı. İşte 2020 yılında model-tip bazında satılan elektrikli araçlar tablosu.