Divergent 3D MicroFactories, karbon fiber ve 3D metal alaşımlı "Blade" süperspor arabasıyla yalnız sadece bizim dikkatimizi çekmemiş. Fransız Peugeot markasının da bir hayli dikkatini çekerek üretim için önümüzdeki döneme anlaşma imzaladı.
 
San Francisco merkezli Divergent3D MicroFactories'in geliştirmiş olduğu otomobil geliştirme yöntemi, sadece 27 kg ağırlığında bir otomobil gövdesini bir araya getiriyor. Seri üretime geçilecek otomobil üretimi çevrecilik ve verim kapsamında şu ana kadarki tüm otomotiv rekorlarını tarihe gömüp baştan yazacak gibi duruyor.
 
Yeni yöntemin uygulanması sayesinde otomobiller 50 kat düşük anapara yatırımı ile üretilebilecek ve 3 kat düşük sarfiyatla çalışacak. Hem kullanıcıların hem de otomobil üreticilerinin gözünden kaçmayan bu detay, Fransız Peugeot Firması ile varılan anlaşmayla gelecek dönemde yollara çıkacak.
 
Divergent 3D markasının iki yıl önce geliştirmiş olduğu "Blade" süper arabası, silindirik karbonfiber sütunların üzerine 3D yazıcıda geliştirilmiş hafif alaşım gergi elemanı şasisiyle rakiplerinden çok daha hafif ve teknolojinin üstünlüklerini ortaya çıkarmakta başarıyla ortaya konmuş bir sanat eseri gibi görünüyor.