Mercedes-Benz, tarihindeki ilk pick-up modeli X-Class'ın tanıtımıyla bütün ilgileri üzerine toplamasına karşın efsanevi lüks off-road modeli üzerindeki ilgiyi de kaybetmesini istemiyor. Biz burada hala yeniden tasarlanmış ikonik G-Class'ın çıkmasını beklerken klasik model 300.000'inci aracın da üretim bandından inmesiyle üretim tarihinde yeni bir mihenk taşına imza attı. Ve bu araç dünya üzerindeki hayranlarının Facebook oylamalarına göre dizayn edildi.

300.000'inci G-Wagon, 4.0 litrelik bir çift turbo şarjlı V8 motor ile donatılmş ve beyaz dikişli siyah deri koltuklar ve Designo Mauritus Blue Metallic ile tamamlanmış. Ayrıca, arazi lastikli siyah 16 inç jantlar ve bir tavan rafı içeren Off-Road paketi de bulunduruyor. Bir müşterinin bu simgesel araca sahip olma ayrıcalığı olmayacak, ancak onun maceralarını #Gventure300K hashtagi ile izleyebileceğiniz Mercedes'in sosyal medya kanallarında takip edebileceğiz. Mercedes-Benz'deki off-road ürün grubunun başkanı Dr. Gunnar Guthenke, "300.000 G sınıfı modelin üretimi etkileyici bir kilometre taşı" dedi.

"Bu başarısında büyük katkıda bulunan ekip, 38 yıldır G-Serisi hikayesinin bir parçası olan çalışanları da içeriyor" diyerek şöyle devam etti: "Magna Steyr ile onlarca yıldır başarılı işbirliği içindeyiz. ". 38 yıl içinde 300.000 satış, ikonik Land Rover Defender gibi bazı rakiplerine kıyasla ılımlı bir başarıya sahip olabilir ancak G-Wagon son yıllarda gittikçe daha popüler hale geldi. Her sene G-Serisi 2012'den bu yana rekor seviyede satışlar gerçekleştirdi ve sonuçta geçen yıl ilk defa 20.000 adet satıldı.

G-Wagon 1979'da Avusturya'nın Graz kentinde üretime başladığından beri, tasarım ve mimari, birkaç küçük değişikliğin dışında bugüne kadar aynı kaldı. Ancak, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda değişecek ve yeni G-Wagon'u yaklaşık 40 yılın ardından ilk defa yenilenen tasarımıyla ortaya çıkacak ve bu da satış hızını artıracaktır.