Karavan kullanıcıları ve doğaseverleri tek çatı altında buluşturan festivalde çeşitli spor aktiviteleri, yarışmalar, etkinlikler ve atölyeler düzenlenecek. Hem karavan tutkunlarını bir araya getirmeyi hem de eğlenceyi doğa tatili ile birleştirmeyi hedefleyen festivalde bireysel günlük girişler de yapılabilecek.
Ormanı ve sahiliyle yeşili ve maviyi buluşturan Doğada Yasam Okulu, karavan kullanıcıları ve doğa tutkunlarının heyecanla beklediği İstanbul Karavan Festivali’nin 3’üncüsünü, 19-20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenleyecek. Doğa ile iç içe olmayı tercih eden binlerce doğaseverin bir araya geleceği festivalde, söyleyişiler, eğitimler, spor aktiviteleri, yarışmalar ve sahil partisi ile her yaştan doğasever kendi ilgi alanına ait bir etkinlik bulabilecek.
Festivale sınırlı sayıda karavan katılımı olabilecek ve kendi karavanı ile festivale katılmak isteyenler detaylı bilgiye İstanbul Karavan Festivali sosyal medya hesaplarından veya www.istanbulkaravanfestivali.com adresi üzerinden ulaşabilecek.  Karavan yaşamını merak edenler ancak karavanı olmayan ziyaretçilere de günübirlik giriş için bilet seçenekleri sunulacak.
Festival kapsamında ziyaretçilerin trafik ve otopark sorunu yaşamaması adına festival süresince İstanbul Hacıosman Metro Durağı'ndan festival alanına ücretsiz ring seferleri düzenlenecek. Aracı olmayan veya araçsız gelmek isteyen katılımcılar düzenlenecek ring seferleri sayesinde festival coşkusunu trafik ve otopark derdi olmadan kolay ve konforlu yaşayabilecek.
 
Festival kapsamında gün boyu açık olacak karavan tanıtım stantlarıyla birlikte ayrıca birbirinden ilginç yarışmalar, spor etkinlikleri, çocuklar özel atölyeler ve karavan sohbetleri de gerçekleştirilecek. Konumu itibari ile ulaşım kolaylığı sunan ve geniş arazisi ile karavan tutkunlarının en çok tercih ettiği yer olan Doğada Yaşam Okulu, bu festivalde 200’ü aşkın karavan ve 10 bini aşkın bireysel ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor.
 
Festivalde, kamp ve karavan malzemesinden doğa sporlarına kadar birçok ünlü marka da katılımcılarla etkinlik alanında bir araya gelerek en yeni ürün ve hizmetlerini ziyaretçiler ile buluşturacak.
 
Doğada Yaşam Okulu Hakkında:
2018 yılında 400 dönüm arazi üzerine İstanbul Sarıyer’de kurulan Doğada Yaşam Okulu, bugüne kadar ağırladığı 35.000 misafiriyle İstanbul’un kamp ve doğa temalı en büyük tesislerinden biridir. Çocukların ve gençlerin doğada olması üzerine çalışmalar yapan Doğada Yaşam Okulu, yurt içi ve yurt dışında yüzlerce kamp organizasyonunda bizzat görev alan 35 kişilik uzman ve sertifikalı ekibiyle hizmet vermektedir. Her şartta ve ortamda kamp organizasyonları yapma kapasitesine sahip olan ekibi ile hizmet veren Doğada Yaşam Okulu, düzenlediği eğitimler ve doğa kampları ile katılımcılarının kendilerini tanımalarını, güç, zeka ve yeteneklerini keşfetmelerini, kendilerine güvenlerini ve takım çalışması becerilerini artırmayı hedeflemektedir.