Otomotiv Gazetecileri Derneği(OGD) tarafından 2016 yılından bu yana yapılan 'Türkiye'de Yılın Otomobili' yarışması  her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Yarışmaya katılan modeler, otomotiv gazetecileri tarafından tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı" kriterleri açısından değerlendiriliyor. İki etaptan oluşan yarışmanın ilk etabında, Türkiye pazarına giriş yapan güncel modeller arasında ilk 7 otomobil seçiliyor. Finalist 7 otomobil ile gerçekleştirilen sürüş organizasyonu sonrası alanında uzman olan üyeler, toplamda 250 ve her otomobile maksimum 100 puan veriyor. Gala gecesinde toplam puanlar ile “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünün sahibi olan model açıklanıyor. 5 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen bu yarışma, gerek marka prestiji, gerekse tüketicinin karar alma mekanizmasında önemli rol oynuyor. O İşte 5 yılda Türkiye’nin “Otomobil Oscarı” olarak adlandırılan Türkiye Yılın Otomobili ödülüne layık görülen modeller...

 SKODA SUPERB: Otomotiv Gazetecileri Derneği'nin (OGD) 2016 yılında ilk kez düzenlediği “Türkiye'de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasında Skoda Superb, en çok oyu alarak birinci seçildi. Superb, OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinden toplam 3080 puan alarak rakiplerini geride bıraktı.

RENAULT MEGANE SEDAN: 2017 yılında ikinci kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili"yarışmasının birincisi Renault Megane Sedan oldu. OGD üyesi 78 otomotiv gazetecisinden toplamda 4430 puan alan Renault Megane Sedan birinciliğe ulaştı. Renault Megane Sedan, ikinci kez düzenlenen yarışmada, birincilik ödülüne layık görülen yerli üretim ilk model oldu.

HYUNDAI IONIQ:  Hyundai IONIQ Hybrid, 2018 yılında altı finalisti geride bırakarak Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından verilen “Türkiye'de Yılın Otomobili” ödülüne layık görüldü. Yarışmanın üçüncü yılında 23 otomobil kıyasıya mücadele etti. OGD üyesi 76 gazeteciden toplam 3820 puan alarak toplam 22 rakibini geride bırakmayı başaran Hyundai IONIQ Hybrid, Türkiye’de Yılın Otomobili Ödülü’nün sahibi oldu. Ayrıca IONIQ Hybrid, bu ödüle layık görülen ilk hibrit model oldu.

TOYOTA COROLLA SEDAN: 30 aday otomobil arasından Avrupa'da Yılın Otomobili seçimi için 7 finalistten biri olan Toyota Corolla, Türkiye'de de Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından 2019'da düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasında birinciliği elde etmişti. Finaldeki oylamada hibrit versiyonuyla birlikte Türkiye’de üretilen 12’nci nesil Toyota Corolla 4 bin 170 puan alarak birinciliği elde etti.

RENAULT CLIO: Tüm bu rakiplerin arasında Renault markasının Türkiye'de üretilen Clio modeli 5000 puan ile Türkiye'de Yılın Otomobili oldu. Pandemi önlemleri çerçevesinde bu yıl dijital mecralarda online olarak izlenebilen yarışmanın finalinde OGD üyesi 75 otomotiv gazetecisinden toplamda 5.000 puan alan Renault Clio birinciliğe ulaştı.