Bu kapsamda Stellantis’in ikonik markalardan ve çeşitli araç sınıflarından oluşan zengin ürün gamında yer alan 500 bin adet yeni nesil aracı, 2026 yılına kadar Ayvens’in Avrupa genelindeki kiralık araç filosuna dahil olacak. Stellantis araçları, Ayvens müşteri tabanının daha sürdürülebilir mobiliteye aşamalı geçişini desteklemek üzere farklı ikonik markalar, araç sınıfları ve güç-aktarma sistemleri sunacak. Bu anlaşma, dünyanın 1 numaralı çok markalı araç kiralama şirketi Ayvens'in geniş müşteri tabanını desteklemek için olanaklarını güçlendiriyor. Müşteri odaklı bir yaklaşımla ürün ve hizmetlerinde en ileri teknolojiyi benimseyen iki şirket, bu anlaşmayla enerji geçişinde öncü olma kararlılığının altını çiziyor.
Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, yüksek teknolojili üretim gücü ve segmentlerinin en iyisi model ailesiyle güçlenmeye devam ediyor. Yatırım odağına elektrikli mobilite ve yeni nesil enerji ürünlerini alan şirket, bir yandan da küresel ölçekte büyüme hızını artırıcı iş birliği ve anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Stellantis, dünyanın önde gelen küresel sürdürülebilir mobilite şirketi Ayvens ile yeni bir anlaşmaya imza attı.
Teslimatlar yılın ilk yarısında başlıyor!
Stellantis, Ayvens’e bağlı şirketlerin önümüzdeki üç yıl içinde Avrupa genelindeki uzun dönem kiralama filosu için 500 bin adet araç satın almasını öngören milyarlarca Euro tutarında bir çerçeve anlaşma imzaladı. İş birliği kapsamında ilk teslimatların 2024’ün ilk yarısında başlaması planlanırken sürecin yıl boyunca devam etmesi bekleniyor. 2024 için planlanan adetlerin ötesindeki sipariş miktarları, dağılımı ve teslimat tarihleri, filo gereksinimleri ve talep dikkate alınarak iki şirket arasında esnek bir şekilde kararlaştırılabilecek.
Mayıs 2023’te ALD Automotive’in dünyanın önde gelen filo yönetimi ve mobilite şirketlerinden LeasePlan’ı satın almasıyla kurulan Ayvens, böylece çok markalı ve çok kanallı araç kiralama sektöründe dünyasının 1 numaralı oyuncusu oldu. Ayvens, kurumsal, KOBİ ve bireysel müşterilerden oluşan geniş müşteri tabanını desteklemek için ölçeğini ve olanaklarını kullanıyor.
Ayvens ve müşterileri; Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, FIAT, Jeep®, Lancia, Opel, Peugeot ve Vauxhall gibi ödüllü Stellantis markalarının dikkat çekici araç modellerinden yararlanacak. Marka çeşitliliği gelecekte tüm Stellantis portföyünü kapsayacak şekilde genişletilebilecek. İki taraf için önceliklerden biri, Ayvens'in çoklu marka stratejisini desteklemek üzere Stellantis'in yenilikçi sürdürülebilir araç yelpazesinin entegre edilmesi olacak. Ayvens tarafından alınacak araçlar, şehir otomobillerinden SUV'lara ve vanlara (7 ve 9 koltuklular dahil) kadar en güncel yazılım, bilgi-eğlence ve bağlantı teknolojilerini içeren farklı araç sınıflarını içerecek.
Sürdürülebilir mobilite geçişine yardımcı olacak!
Çerçeve anlaşmayı değerlendiren Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “Ayvens’in müşteri tabanının daha sürdürülebilir mobilite seçeneklerine aşamalı geçişine yardımcı olacak, çok özel ve kapsamlı yeni bir anlaşmayı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Elektrikli markalarımızla her ihtiyaca, bütçeye ve yaşam tarzına uygun bir araç sunuyoruz. Bu iş birliği, hem mevcut hem de potansiyel Stellantis markası müşterilerinin, gelişmiş güç-aktarma sisteminden kusursuz bağlantıya ve benzersiz konfora kadar en ileri yeniliklerimizi ilk elden deneyimlemelerine olanak tanıyor. Biz karbondan arınmış bir geleceğe giden yolu açarken, müşteriler de en üst düzey sürüşe sahip olacak” sözleriyle değerlendirdi.
İş birliğine ilişkin görüşlerini aktaran Ayvens CEO’su Tim Albertsen ise şunları söyledi: “Müşterilerimize, sınıfının en iyi ürün yelpazesi ve hizmet kalitesi ile daha sürdürülebilir emisyonlara geçişlerinde yardımcı olacak kaliteli, çok markalı araçlar sunma arayışımız kapsamında Stellantis ile bu çerçeve anlaşmaya vardığımız için çok mutluyuz. Bu ticari ortaklık, müşterilerimize daha rekabetçi fiyatlandırma sağlamak üzere Stellantis ile yakın iş birliği içinde çalışmamıza olanak tanıyacak. Ayrıca tüm paydaşlarımız için daha fazla katma değer ve sinerji sağlamak üzere yeni ölçeğimizi ve satın alma gücümüzü kullanma kapasitemizi mükemmel bir şekilde ortaya koyacak. Ulaşım sektörü yapısal olarak hızlı büyüyen bir pazar. Müşterilerin sahip olmaktan kullanıcı olmaya geçişi, tam hizmet kiralama çözümlerine olan gereksinim, maliyetlere ilişkin öngörü ihtiyacı ve karbon ayak izlerini azaltma taahhütleri bu büyüme eğiliminin temelini oluşturuyor. Sürdürülebilir mobiliteye geçiş yapan müşterilerimize en iyi değeri ve faydayı sunmak üzere ortaklarımızla birlikte verimli ve güçlü bir ekosistem oluşturmada kritik bir rol oynuyoruz. Amacımız, bu geçişe liderlik etmek ve önde gelen küresel sürdürülebilir ulaşım oyuncusu olarak sektörümüzün geleceğini şekillendirmek.”
Net sıfır karbon şirket olma yolunda ilerliyor!
Her iki şirket de ulaşımı daha sürdürülebilir hale getirmeye kendini adamış durumda. Stellantis, Dare Forward 2030 stratejik planının bir parçası olarak önümüzdeki on yılda elektrikliye geçişe 50 milyar Euro'nun üzerinde yatırım yapacak ve 2030 yılına kadar Avrupa'da yüzde 100 elektrikli binek otomobil satış karmasına ve ABD’de yüzde 50 tamamen elektrikli binek otomobil ve hafif ticari araç satış karmasına ulaşmayı hedefliyor. Şirket, bu satış hedefine ulaşabilmek adına, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki altı batarya üretim tesisi de dahil olmak üzere yaklaşık 400 GWsa batarya kapasitesini güvence altına alıyor. Stellantis, 2038 yılına kadar tüm kapsamlar dahil olmak üzere, kalan emisyonların tek haneli yüzdesel telafisi ile net sıfır karbon şirket olma yolunda ilerliyor.
Yüzde 100 elektrikli araçlar da dahil olmak üzere ileri teknolojiye sahip güç-aktarma sistemleriyle Stellantis araçlarının satın alınmasını öngören anlaşma, Ayvens’in sürdürülebilir mobiliteye aşamalı geçişi kolaylaştırmaya yönelik PowerUP 2026 stratejik planıyla uyumlu. Ayvens, etkin elektrikli araç programıyla müşterilere elektrikliye geçiş yolculukları boyunca stratejik rehberlik, maliyet kontrolü ve karbon ayak izi yönetimi sunarak yardımcı oluyor. Geniş bir veri bankası ve çözüm odaklı araçlardan yararlanan özel danışmanlık ekipleri, müşterilere otomobil yaklaşımlarını optimize etme, toplam sahip olma maliyetlerini azaltma ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusunda yardımcı oluyor.