Markanın ana fabrikası Mlada Boleslav’da Skoda için adeta bir kilometre taşı olan 500 bininci Rapid modeli olan Rapid Spaceback banttan indirildi. İlk olarak 1934 yılında tanıtılan Rapid, asıl başarıyı modern versiyonlarıyla yakaladı.

2 senedir Türkiye’de satışa sunulan Rapid Sedan’a, 2014 yılında hatchback tasarımıyla C segmentinde önemli bir yeri olan Rapid Spaceback modeli katıldı. Skoda, ilk 5 ayda dünyada 91 bin 400 adet Rapid modeli satışı gerçekleştirerek geçen yıla göre yüzde 12.3 artış sağladı.

Geniş bagaj hacmi, fonksiyonellik, modern teknoloji özellikleri bir araya getiren Rapid ve Rapid Spaceback modelleri, aynı zamanda Skoda’nın güncel tasarım dilini de en iyi şekilde yansıtıyor. Her iki otomobil de çekici tasarımlarını Red Dot Tasarım Ödülü’nü kazanarak tescillemişlerdi.

Rapid Sedan ve Rapid Spaceback modelleri aynı zamanda verimli motor seçeneklerini kullanıcılara sunuyorlar. Dizel ve benzinli motor seçeneklerini, çift kavramalı DSG otomatik şanzımanla sunan Rapid Spaceback 48.000 TL’den, Rapid Sedan ise 50.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.