Bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Klasik Araç Festivali’nin’ son gününde düzenlenen müzayede nefesleri kesti. Dönemlerine damgasını vurmuş 29 klasik otomobil ile 2 motosikletin katıldığı müzayedede 1960 model Chevrolet Impala 230 bin TL’ye alıcı buldu.

Kıvaç Tatlıtuğ’un eski otomobili satılamadı

Yoğun ilginin gösterildiği müzayedede eski sahiplerinden birinin Kıvanç Tatlıtuğ olduğu 195 model Chevrolet Corvette 300 bin TL’den açık artırmaya katıldı ancak 350 bin TL veren olmayınca satılamadı.  Satılamayan bir diğer otomobil ise Müslüm Gürses’in bir klibinde boy gösteren 1957 model Chevrolet Belair’di. Kırmızı Chevrolet Belair için 700 bin TL’den başlayan açık artırma, 720 bin TL veren olmayınca sonlanmış oldu.

Burhan Öçal’dan Şov

Klasik otomobillere olan tutkusuyla bilinen perküsyon sanatçısı Burhan Öçal da festivalin konukları arasındaydı.  1955 model Chevrolet’i ile festivale katılan Öçal, sahneye çıkardığı otomobilini kaputunda performans sergiledi. Öçal, klasik otomobillere karşı çocukluğundan bu yana özel bir merak duyduğunu söyleyerek “Birkaç klasik otomobilim vardı. Onları elden çıkardım ancak sahnede gördüğünüz Chevrolet benim için çok özel. Rahmetli annemin en sevdiği buydu ve bu otomobile her baktığımda koltukta onu görüyorum.  Bu otomobilimi asla satmam” diye konuştu.