Geçen hafta Britanya Grand Prix'sine ev sahipliği yapan Silverstone pisti, bu kez 70. Yıl Dönümü GP adı altında F1'e bu yıl ikinci kez ev sahipliği yaptı. Geçen haftaya kıyasla hava daha sıcaktı ve Pirelli, hafta sonuna daha yumuşak lastikleri getirdi. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Valtteri Bottas, startla birlikte yerini korurken, Lewis Hamilton takım arkadaşını zorlamasına rağmen ikinci sırada yer aldı. Max Verstappen ise henüz yarışın başında Nico Hulkenberg'i geride bıraktı.

Verstappen, Mercedes pilotlarının aksine sert lastiklere sahipti ve ilk bölümde çok iyi bir tempo yakalayarak iki Mercedes'ten kopmadı. Sonrasında Mercedes, her iki pilotunu da erkenden pite alıp sert lastiğe geçirdi.

Pistte devam eden Verstappen, eski lastiklere rağmen çok iyi turlar attı ve uzun ilk bölümün ardından pite girdi. Pitlerden Bottas'ın ardında çıksa da, daha henüz ilk metrelerde güzel bir geçiş yaparak tekrar liderliği almayı başardı ve yarışı birinci bitirdi.

AYHANCAN’DAN BRİTANYA ZAFERİ

Türkiye'nin en başarılı motor sporları pilotlarından Ayhancan Güven, Porsche Mobil 1 Supercup 2020'nin beşinci yarışında ilk birinciliğine Britanya'da ulaştı. Arzuladığı birinciliği efsanevi Silverstone Pisti'nde yakaladığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Ayhancan Güven, "Bu birincilik şampiyonluk umutlarımızı taze tutmamı sağladı. Bu birinciliği bana her koşulda destek veren takımıma ve Red Bull aileme armağan ediyorum" dedi.

Türkiye'nin en başarılı motor sporları pilotlarından biri olarak gösterilen Ayhancan Güven, bu sezonun ilk birinciliğini Britanya'da elde etti. 2020 Porsche Mobil 1 Supercup'ın beşinci yarışında Silverstone Pisti'ne çıkan Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, ilk cepten başladığı yarışta damalı bayrağın altından geçen ilk pilot oldu.