Kısa süre önce ortaya çıkan ilk görseli üzerinden ufak bir değerlendirme yapma fırsatına eriştiğimiz Lamborghini Aventador SVJ artık tüm cevaplarıyla karşımızda duruyor. Gerçek bir “Lambo” olduğunu tanıtımı öncesinde Yeşil Cehennem’de kırdığı rekorla kanıtlayan yeni canavarımız, akıllarımızda oluşturduğu tüm beklentileri karşılamak konusunda da fazlasıyla iddialı. Kaliforniya’da düzenlenmekte olan “Monterey Car Week” etkinliği kapsamında ilk kez görücüye çıkan model, markasının bu zamana kadar ürettiği en fantastik otomobillerden birisi olarak hafızalarımızdaki yerini koruyacak. Motor bölümünde daha önceden de dile getirdiğimiz gibi V12 makinenin geliştirilmiş bir versiyonunu beraberinde getiren Aventador SVJ, limitleri 770 beygire çekmiş durumda.

Lamborghini mühendislerinin yaptığı geliştirmelerin ardından 6,5 litrelik on iki silindirli makinenin 770 beygire ek olarak 720 Nm tork ürettiğini görüyoruz. Güç bazında hatırı sayılır oranda artış gösteren bu rakamlar sayesinde Aventador rozeti 0’dan 100’e 2,8 saniyede, 0’dan 200’e ise 8,6 saniyede erişebilecek nitelikte. Maksimum hız noktasında ise karşımıza 350 km/s gibi bir değer çıkıyor. Böylesine yüksek dinamikler sunabilen büyük bir makineye sahip olmasına rağmen toplam ağırlığı 1.500 kilogramın biraz üzerinde olan aracın barındırdığı mühendisliğin ilk ipuçları burada veriliyor aslında. Düşük hızlarda sürüş kabiliyetini artıran arka manevra sistemi ve aktif aerodinamik parçalarla donatılan Aventador SVJ’nin yere basma kuvveti ve sürtünme katsayısı da iyileştirilmiş. Şanzıman ayağında 7 ileri değerli bir ünitenin kullanıldığını da belirtmeden geçmeyelim.

Söz konusu bir Lamborgihi olduğu için işin teknik kısmına biraz daha derinlemesine girmeden edemiyoruz. Burada aracın sahip olduğu aktif aerodinamik yapıdan biraz bahsetmek gerekiyor. Ferrari’den de hatırlayabileceğimiz bu yapı araç belirli hızlara çıktığı zaman ön bölümdeki klapelerden başlayarak arka taraftaki kanata kadar uzuyor. 500 milisaniye gibi inanılmaz bir tepkime hızı olan sistem dahilinde, arka bölümündeki kanat aracın döneceği virajın yönüne göre farklı yapıya bürünüyor. Yere basma kuvvetine etki eden bu yapıya tamamen yenilenen karbon fiber tavan, motor kapağı, ön lip ve arka difüzör gibi parçalar da yardımcı olmakta.

Gövdedeki bu değişimlerin görünüm konusunda aracı çok ciddi ileri götürdüğü de net bir şekilde fark ediliyor. Lamborghini, SVJ’nin tanıtımıyla birlikte bizlere güzel bir sürpriz de yapmayı ihmal etmedi. Kuruluş yılı olan 1963’e bir gönderme yaparak SVJ 63 isimli bir versiyonu da karşımıza çıkartan “kızgın boğa” üzerinde 63 simgesinin olduğu bu modelden toplamda sadece 63 adet üreteceğini duyurdu. Standart SJV’ye sahip olmak isteyenlerin de ellerini çabuk tutması gerekiyor çünkü bu aracın da üretim adedi 900 ile sınırlandırılmış durumda. Amerika’da yaklaşık 518.000 dolarlık fiyatla satışa sunulacağı açıklanan Lamborghini ürün gamının yeni zirvesinin teslimatları önümüzdeki yıl itibarıyla başlayacak.