3200 km’deki 1.59 milyon dolardan satışa çıkarılan, Craiglist adlı internet sitesinin en iyilerinden Ferrari F40, koleksioncuların gözünü doldurdu. 

1300 adet üretilen 1990’ların otomobili F50’den bu km’de ve temizlikte bulmak bir hayli zor. F50, Enzo ve şimdiye kadar üretilen en iyi süper otomobil olarak adından söz ettiten LaFerrari, genlerini bu efsane otomobil F40’tan alıyor. Bu durum göz önüne alındığınıda 1.59 milyon dolarlık fiyat etiketi, özel otomobilin hakettiği miktarın üstünde görünmüyor.

Bu otomobilde tüm F40’larda olduğu gibi Rosso Corsa şirketinin gölgelendirmeli boyası, yıldız çeklindeki beş kollu klasik jantları bu otomobilde de yer alıyor.

İçeride ise sürücü odaklı kokpit ve 3 kollu Ferrari logolu direksiyon göz dolduruyor. Karbon fiber kapı içleri ve basamakları ise bu otomobili hafifletirken, aynı zamanda daha sağlam olmasını sağlıyor. Kırmızı spor koltukları ile tüm iç mekanı fabrikadan çıktığı gibi sağlam duran otomobil asıl marifetini Ferrari motoru ile gösteriyor.

Yeni nesil motorları aratmayan Ferrari F40, 2.9 litrelik çift turbo beslemeli benzinli ünitesi ile 471 HP güç üretiyor. Bu otomobil 90’lı yıllarda üretilmesine rağmen günümüz spor otomobillerinin bir çoğunu geride bırakacak güçte üretildi.