Geçen ay gerçekleşen E3 fuarındaki teaser a rağmen zamanında çoğu kişi tarafından varlığı reddedilen Porsche 911 GT2RS, geçtiğimiz hafta Gerçekleşen Goodwood Hız Festivali'nde resmen tanıtıldı ve bu gerçekten beklediğimize değdi. Standart 911 Turbo S'te kullanılan 3.8 litrelik sıralı 6 silindirli motordan 700 beygir güç üreterek Porsche tarihinin en güçlü 911'i olma özelliğine sahip oluyor. Buna 2.7 saniyelik 0-100km/s hızlanma süresini de ekleyince aklınıza pist rekorlarını alt üst edeceği geliyor di mi? Peki gelelim en merak edilen soruya. Bu araç Nürburgring'de ne kadar hızlı olabilir?

Porsche'nin motorsporları operasyonunun başı Frank-Steffen Walliser'a yöneltilen bu soru karşısında Walliser kendinden emin bir şekilde 7 dakika barajını rahatlıkla geçebileceğini söyledi. " Yedinci nesil 911. 700 beygir. Herşey yedi ile ilgili ancak Ring'de yediye yer yok." imasında bulunarak niyetlerinin çok ciddi olduğu apaçık ortada. Ağabeyi 918 Spyder'ın 6:57'lik derecesini hatırlatarak bunu geçmesi halinde hem maliyet hem de özel üretim olmaması açısından 918'in tahtını ağır derecede sarsacaktır.

Ayrıca Lamborghini Huracan Performante'nin 6:52'lik tur zamanı hakkında "Biz müşterilere verilen lastikleri, müşterilerin satın alacağı araçtaki motoru kullanacağız. Müşterilerimzin ulaşamayacağı değerlerlerle uğraşmayız. Porsche'nin yaklaşımı budur. Biz işimizi böyle yapıyoruz." diyerek ortalığı kızıştıracak rekabetin zeminini hazırladı.