Avrupa Komisyonu yaptığı açıklamada, AB Devlet yardımı kuralları çerçevesinde, ProLogium Technologies'in yeni nesil elektrikli araç bataryalarını araştırması ve geliştirmesi için 1.5 milyar avro değerinde Fransız devlet desteğini onayladığını bildirdi.
Söz konusu tedbirin Avrupa Yeşil Anlaşması ve AB batarya stratejisinin stratejik hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunacağı belirtildi.
Araştırma, elektrikli araçlar için katı hal bataryalarına odaklanıyor. Bu teknoloji, geleneksel lityum-iyon pillere kıyasla daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip ve tüketiciler için daha güvenli piller geliştirmek için sıvı elektrolit yerine katı kullanıyor.
2006'da kurulan ProLogium, gelişmiş katı hal batarya teknolojisini tanıtan bir avuç şirketten biri. Mercedes-Benz, Stellantis ve TotalEnergies arasında bir girişim olan Automotive Cells Co. ile katı hal pilleri geliştirmek için bir anlaşması var.
Karar kapsamında yardım, 2029 yılı sonuna kadar Ar-Ge projesini kapsayacak şekilde 1,5 milyar avroya kadar doğrudan hibe şeklinde olacak.
ProLogium, Fransa'nın kuzey bölgesinde Dunkirk limanı çevresinde bir batarya gigafabrikası inşa edecek.