Kompakt boyutu, sınıfında lider taşıma kapasitesi ve rakipsiz doğruluğu ile yeni IRB 1010, elektronik üreticilerine akıllı saatler, kulaklıklar, sensörler ve sağlık izleyicileri dahil olmak üzere, artık cihaz üretimlerini otomasyon yoluyla artırabilme fırsatı sunuyor.
ABB'nin Robotik Elektronik İş Kolu Genel Müdürü Rui Liang, Giyilebilir akıllı cihazlar pazarı, 2022 ile 2028 arasında çift haneli büyüme tahmin eden projeksiyonlarla giderek artan bir gelişim gösteriyor. Bu büyümeyi karşılamak için şirketler, elektronik üretim hatlarındaki dar üretim alanlarına uygun ve giyilebilir cihazlarda kullanılan küçük komponentleri doğru bir şekilde işleyebilen kompakt robotik çözümler talep ediyor. 1,5 kg'lık taşıma yükleri için sınıfının en hassas robotu olan IRB 1010, bu talepleri karşılayarak şirketlerin en yüksek ürün kalitesini korurken çıktı ve verimliliği en üst düzeye çıkarabilmelerine olanak sağlıyor." dedi.   
IRB 1010, elektronik üretim ortamlarına özgü dar alanlara ve özel amaçlı makinelere uyacak şekilde tasarlanmış.     370 mm erişim mesafesi ve 135 mm x 250 mm ayak izi ile IRB 1010, ABB'nin şu anda portföyünde bulunan en küçük robotu IRB 120'den yüzde 30 daha küçük. Bu kompakt boyutlar sayesinde, üretim alanlarına yerleştirilebilecek hücre sayısını artırarak, daha yüksek yoğunluklu fabrika yerleşimleri ile üreticilerin hızlarını artırmasına olanak sağlıyot.
1,5 kg'a kadar yükleri kaldırabilen IRB 1010, karşılaştırılabilir robotlara göre üç kata kadar daha fazla ağırlık kaldırma kabiliyeti ile sınıfındaki en yüksek taşıma kapasitesine sahip. Bu artırılmış yük kapasitesi - vakum uygulaması için ek güç sağlayan daha geniş çaplı bir hava hortumu ile birleştiğinde - birden fazla nesnenin aynı anda işlenmesini sağlayarak, saatte daha fazla nesnenin işlenmesine olanak tanır. Ayrıca film soyma, malzeme taşıma, montaj, yapıştırma, muayene ve kontrol dahil olmak üzere yeni uygulamalar için fırsatlar sunuyot.
Robot kolunun durduğunda bile yerinde kalabilmesini sağlayan altı adet fren sisteminin eklenmesiyle verimlilik daha da artırılmış. Bir durma veya duraklamadan sonra robotun konumunu geri kazanması için gereken süreyi ortadan kaldırarak, üretim daha hızlı bir şekilde devam ettirilebiliyor. IRB 1010'un sınıfındaki diğer robotlardan daha kısa sürede daha fazla iş yapabilmesini sağlıyot.
0,01 mm'lik sınıfında lider konum ve yol tekrarlanabilirliği sunan ABB'nin OmniCore™ E10 kontrol ünitesi IRB 1010'un yüksek performansının anahtarı. İnce tasarımlı bu kontrol ünitesi sayesinde, küçük parça montajı gibi üretim hücresi boyutlarının en aza indirilmesi gereken uygulamalar için çok uygun bir robot. Kontrol ünitesi, yerleşik dijital bağlantı ve kolay ölçeklenebilirlik sağlayan 1000'den fazla ek fonksiyon ile değişen gereksinimleri karşılama esnekliği sunabilmektedir.
ABB'nin bir önceki IRC5C kontrol ünitelerine kıyasla yüzde 20'ye kadar daha az enerji tüketen OmniCore E10, üreticilerin enerji maliyetlerini düşürmelerini ve enerji verimliliğini artırmalarını da sağlıyor.
Robot Control Mate, programlamayı kolaylaştırır
IRB 1010'un programlanması, ABB'nin Robot Control Mate ile kolaylaştırılmıştır. ABB'nin RobotStudio® programlama yazılımına eklenti olarak sunulan Robot Control Mate, kullanıcıların programlama becerilerine ihtiyaç duymadan bilgisayarlarından veya mobil tabletlerinden IRB 1010'u taşımasına, öğretmesine ve kalibre edebilmesine olanak tanır.
Bu kolay programlama, IRB 1010'un küçük boyutuyla birlikte, eğitim uygulamaları için yeni olanaklar da açar. IRB 1010'un kompakt tasarımı, sınıf masaüstlerine kurulum için uygun hale getirirken, kullanım kolaylığı hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin programlama ve çalıştırma için gereken becerilerde hızla ustalaşmasını sağlar.
IRB 1010'un portföyüne eklenmesi, ABB'nin kapsamlı eklemli endüstriyel robot yelpazesini tamamlıyor. Çalışanlarla birlikte güvenli bir şekilde konuşlandırılabilen, büyüyen bir kolaboratif robot ailesi de dahil olmak üzere küçük, orta ve büyük seçeneklerin tamamını içeriyor.
Daha fazla bilgi için www.abb.com/robotics web adresimizi ziyaret edin.
ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, robotik, makine otomasyonu ve dijital hizmetlerde bir öncü olarak otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar çok çeşitli endüstriler için yenilikçi çözümler sunar. Dünyanın önde gelen robotik ve makine otomasyon tedarikçilerinden biri olarak 500.000'den fazla robot çözümü sağlamıştır. Her ölçekteki müşterilerimizin üretkenliği, esnekliği, sadeliği ve çıktı kalitesini artırmasına yardımcı oluyoruz. Geleceğin bağlantılı ve kolaboratif fabrikasına geçişlerini destekliyoruz. ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 11.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. go.abb/robotics