ABB küresel anketi, ABD ve Avrupa işletmelerinde, küresel zorluklar karşısında dayanıklılık oluşturmak için yeniden veya yakın çevreye konumlanma operasyonlarına yönelik artan eğilimlere cevap verme ve stratejilerin başarılı olması için gerekli becerilere sahip olunması özelinde önemli bir eğitim açığı olduğunu ortaya koydu.

ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu Başkanı Sami Atiya, “Dünya sürekli gelişiyor - işletmeler, robotik otomasyonun kilit bir rol oynamasıyla birlikte çeşitli zorluklar ve belirsizlikler için operasyonlarını geleceğe hazır hale getirebilmek adına mevcut yapıları değiştiriyor ve yeni teknolojileri benimsiyor. Mevcut ve gelecekteki iş gücümüzü robotik ve otomasyon çağında gelişmeye hazırlamak için sürekli eğitime önemli bir yatırıma ihtiyacımız var; bu, yalnızca gördüğümüz yaygın değişimlere hazırlanmak için değil, ileriye dönük müreffeh toplumlar yaratmak için de önemlidir.” dedi.

ABB'nin ABD'li ve Avrupalı iş liderlerine yönelik 2022 araştırması, Avrupalı işletmelerin yüzde 74'ünün ve ABD'li işletmelerin yüzde 70'inin, daha sürdürülebilir bir küresel ayak izi ve küresel belirsizlikler nedeniyle oluşan işgücü kıtlığına bir yanıt olarak, tedarik zinciri dayanıklılıklarını oluşturmak içinyeniden veya yakın çevreye konumlanma operasyonlarını planlıyorlar.

Bu işletmelerin çoğu, otomasyonu bu değişimlerin sağlayıcısı olarak görüyor; ankete katılan Avrupalı işletmelerin yüzde 75'ive ABD'li işletmelerin yüzde 62'si, operasyonlardaki bu değişimi kolaylaştırmak için önümüzdeki üç yıl içinde robotik ve otomasyona yatırım yapmayı planlıyor.

Otomasyona yönelik bu iştaha rağmen, ABB'nin 2022 küresel eğitim araştırması, geleceğin giderek daha fazla internet bağlantılı ve otomatik hale gelen işyerlerinde çalışmak ve gereken becerilerilere sahip olabilmek için gereken eğitim ve öğretimde önemli bir boşluk buldu. Ankete katılan küresel eğitim profesyonellerinin yüzde 80'i robotik ve otomasyonun önümüzdeki on yıl içinde istihdamın geleceğini şekillendireceğine inanırken, dört eğitim kurumundan yalnızca biri şu anda öğretim programlarının bir parçası olarak robotları kullanıyor.

Beceri açığını kapatmaya yardımcı olmak için ABB, küresel Robotik ve Otomasyon eğitim programını, Avusturya'daki 100 milyon Euro'luk küresel inovasyon ve eğitim kampüsü de dahil olmak üzere yeni eğitim merkezleriyle destekledi. Yeni açılan bu merkez, Birleşik Krallık, Berlin ve Brezilya'daki yeni bölgesel diğer eğitim merkezleriyle birlikte ABB'nin eğitim tesislerini dünya çapında 40'tan fazla bölgeye genişleterek her yıl okullardan, kolejlerden ve üniversitelerden 30 bin'den fazla öğrenciye, ayrıca çıraklara ve işçilere eğitim veriyor.

Bu merkezlerde, ABB'nin Kolay Sihirbaz programlama, RobotStudio® ve RobotStudio® AR Görüntüleyici Uygulaması gibi yazılım paketlerinin yanı sıra, kolaboratif robot hücreleri ve uygulama paketleri biçimindeki donanımlardan oluşan ABB'nin mevcut eğitim teklifleri mevcuttur. ABB, okullar ve üniversitelerle yaptığı 100'den fazla küresel ortaklık aracılığıyla, gelecek nesilleri eğitmeye ve onları yarının mesleklerine hazırlamaya yardımcı olmak için eğitim sağlayıcılarla gereken müfredatları oluşturur.

Atiya, “Değişimin şimdi olması gerekiyor. Şirketler, işgücü eksikliklerini gidermek, verimliliği ve esnekliği artırmak için robotik otomasyona yöneldikçe, çalışanların işlerini gerçekleştirmek ve kendi rollerini güçlendirebilmek için otomasyonu kullanma beceri setlerine ihtiyaçları var. İşletmelerin, toplumun geleceğin işlerine hazırlanmasını sağlamak için eğitim kurumları ve Hükümetlerle işbirliği yaparak güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Ancak bu sayede esnek otomasyondan tam olarak faydalanabilir ve devam eden yeniden sanayileşmenin değerini ortaya çıkarabiliriz.” diye ekledi.

ABB'nin anketi, robotik ve otomasyon becerilerinin öğretimini teşvik etmek için kritik ihtiyacı vurgulamaktadır. ABB'nin eğitim teklifleri, ABB robotlarını ve yazılımlarını içeren eğitim projelerinin örnekleri ve öğretim otomasyonunun yarının işgücünü şekillendirmeye nasıl yardımcı olabileceğini açıklayan bir tanıtım belgesi dahil olmak üzere daha fazla bilgi için ABB eğitim portalı sayfasını ziyaret edin

* ABB Tedarik Zinciri araştırması, 2022 Bu sürüm, ABB'nin 2022'de gerçekleştirilen Tedarik Zinciri ve Eğitim anketinden elde edilen bulguları bir araya getirmektedir.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), daha üretken ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumun ve endüstrinin dönüşümüne enerji veren öncü bir küresel teknoloji şirketidir. Elektrifikasyon, robotik, otomasyon ve hareket portföyünü birbirine bağlayan yazılım ile ABB, performansını yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. ABB'nin başarısını 130 yıla uzanan mükemmeliyet geleneği ile bugün 100'den fazla ülkedeki yaklaşık 105.000 çalışanı sürdürüyor. www.abb.com

ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, robotik, makine otomasyonu ve dijital hizmetlerde bir öncü olarak otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar çok çeşitli endüstriler için yenilikçi çözümler sunar. Dünyanın önde gelen robotik ve makine otomasyon tedarikçilerinden biri olarak 500.000'den fazla robot çözümü sağlamıştır. Her ölçekteki müşterilerimizin üretkenliği, esnekliği, sadeliği ve çıktı kalitesini artırmasına yardımcı oluyoruz. Geleceğin bağlantılı ve kolaboratif fabrikasına geçişlerini destekliyoruz. ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 11.000'den fazla ki