Otomotiv sektörü yöneticileri ile yapılan bir ankete göre, 2030 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'deki yeni araç satışlarının yarısından biraz fazlasını elektrikli araçların oluşturacağını ve bunu devlet sübvansiyonu almadan yapabileceğini düşünülüyor. 

Ancak KPMG'nin 1.000 otomobil endüstrisi yöneticisiyle yaptığı en son yıllık ankete göre, hibritler de dahil olmak üzere yanmalı araçların, önümüzdeki yıllarda çoğu büyük araç pazarında önemli bir paya sahip olması bekleniyor.

Otomobil üreticilerinin yanmalı motorları ve yaydıkları karbondioksiti aşamalı olarak devre dışı bırakma hızı, küresel otomobil endüstrisi için çok önemli bir konudur. Bir grup otomobil üreticisi ve ülke, bu ayın başlarında 2040 yılına kadar küresel olarak ve daha zengin ülkelerde 2035 yılına kadar içten yanmalı araçların aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması çağrısında bulunan bir bildiri imzaladı.

KPMG'nin otomobil endüstrisi yöneticileriyle yaptığı anket, elektrikli araçların 2030 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Japonya'daki satışların %52'sini oluşturacağına ve Batı Avrupa, Brezilya ve Hindistan için daha düşük yüzdelere inandıklarını ortaya koydu. Ancak bu toplu tahminlerin arkasında, endüstri yöneticilerinin çok farklı görüşleri var.

Çin için, bazı otomobil endüstrisi yöneticileri, 2030 yılına kadar EV satışlarının pazarın %20'sinden az olmasını beklerken, diğerleri o zamana kadar dünyanın en büyük pazarının %80'i elektrikli olabileceğine inanıyor.