Bir süredir gündeme gelme konusunda karakterini çekimserlikten yana kullanan ABT, sessizliğini beklediğimiz gibi bolca beygir gücüyle bozdu. SEAT LEon Cupra‘nın merkeze alındığı projede, ateşli hatcback sınıfının popüler üyesi premium segmente terfi ettiriliyor. Güç ve tork bazında yapılan geliştirmelerinin görsel parçalarla desteklendiğini gördüğümüz Cupra, fabrika çıkış verilerini önemli oranda geride bırakıyor.

Şimdilik tüm detayları paylaşılmayan projede beygir bazında 70 birim tork bazında ise 80 birim gibi bir iyileşme söz konusu. Bu da artık SEAT Leon Cupra’da kullanılan 2.0 litrelik turbo destekli motorun 370 PS güç ve 460 Nm tork ürettiği anlamına geliyor.

ABT ekibinin şimdilik maksimum sürat ve 0-100 gibi değerleri paylaşmadığı projede yazılımsal ve donanımsal geliştirmeler söz konusu. Cupra’nın ECU bölümündeki geliştirmelerin egzoz sistemi ve ateşleme dinamikleri gibi parçalarla desteklendiği şu aşamada netlik kazanmış durumda.

Altyapı konusunda herhangi bir değişimin yapılmadığı otomobilde ABT imzalı jant seti ilk andan itibaren dikkat çekmeyi başarıyor. 18 inç‘ten başlayıp 20 inç‘e kadar değişiklik gösteren bu parçalar performans lastik setiyle tamamlanmakta. Önümüzdeki günlerde performans kitinin fiyatıyla birlikte eksik kalan diğer parçalarının da yayınlanmasını bekliyoruz.