TOTAL, pazarlama sektörünün önde gelen yayınlarından Marketing Türkiye ve tüketici araştırmaları şirketi AKADEMETRE’nin gerçekleştirdiği “2015 Yılı İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümü” araştırmasında akaryakıt sektöründe itibarını en çok artıran firma seçilerek ödüle layık görüldü.

Bütünleşik pazarlama alanında, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “The ONE Awards” ödül töreni 8 Ocak 2016 Cuma akşamı Raffles İstanbul Zorlu Center’da gerçekleşti. Toplam 12 ilde 1.200 kişiyle yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda 35 sektörde itibarını en çok artıran şirketler belli oldu.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da halk jürisi tarafından itibarını en çok arttıran markalar ödüllendirildi. Araştırmada gıda, holdingler, içecek, kişisel bakım, kozmetik, bankacılık, ev temizlik ürünleri, temizlik ürünleri, otomotiv, telefon operatörü, beyaz eşya, kahverengi eşya, sağlık, dernek/vakıf, elektronik market, akaryakıt, enerji, iklimlendirme, turizm, sigorta, kamu kurumları, medya ve yayıncılık, ev tekstili, e-ticaret, elektronik/teknoloji, tekstil/giyim, havayolu, eğitim, AVM, hipermarket, mobilya, ayakkabı/çanta ve deri giyim, lojistik, gayrimenkul sektörlerinde itibarını en çok arttıran marka ve kurumlar incelendi.

Araştırma, “Genel Başarı” ve “Yıl Performansı” olmak üzere iki aşamada yapıldı. Genel başarı değeri “Marka Bilinirliği”, “Yakından Tanıma Skoru”, “Güven Skoru”, “Farklılık Skoru”, “İletişim ve Reklam Çalışmaları Beğeni Skoru”, “Tavsiye Skoru’’, “Ticari Faaliyetlerini Destekleme Skoru”, “Sosyal Sorumluluk Beğeni Skoru” ve “Genel Beğeni Skoru” olmak üzere dokuz ana kriterin itibar ve marka değeri üzerindeki etkisine göre ağırlıklandırılmasıyla ortaya konuldu. Çalışmanın ikinci ayağı olan 2015 performans değerlendirilmesinde ise aynı kriterlere göre markaların yıl içi başarıları belirlendi.