Skoda’nın Simply Clever laboratuvarlarında geliştirilen yenilikçi LED emniyet kemeri tokasında, geleneksel kırmızı düğme yerine Škoda tarzı kristal desenlerin olduğu bir ışıklandırma bulunuyor.

En başta beyaz olarak yanan ve emniyet kemeri tokasının yerini gösteren teknoloji, koltuğa birisi oturduğunda LED’lerin kırmızıya dönmesini sağlıyor. Emniyet kemeri takıldığında ise, LED ışıklandırma yeşile dönerek kemerin başarılı bir şekilde bağlandığını gösteriyor. Bu yeşil ışık ise, bir süre sonra beyaza dönüyor.

Akıllı LED emniyet kemeri tokası, özellikle çocukların emniyet kemeri bağlayıp bağlamadığından emin olmak için son derece kullanışlı bir özellik olarak da öne çıkıyor.

Işıklandırmalı emniyet kemeri tokası Skoda’nın kendi içerisinde tasarladığı ve geliştirdiği özelliklerden sadece biri. Skoda her yıl kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak ve güvenliğini artırarak sayısız patent başvurusu gerçekleştiriyor. Bu patentler ise yıllar içerisinde gelecek modellere aktarılarak akıllı çözümler olarak kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyor.