Euro NCAP’ten yüzde 98’lik yetişkin yolcu koruma notuyla tüm zamanların en yüksek sonucunu elde ederek başarısını tescilleyen Alfa Romeo Giulia, markanın aktif ve pasif güvenlik alanında yüksek standartlarını net biçimde ortaya koydu.

Alfa Romeo’nun lüks orta sınıftaki yeni temsilcisi Alfa Romeo Giulia, Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alarak en güvenli otomobiller arasına adını yazdırdı. Yenilenen ve standartları daha da yukarı çekilen değerlendirme kriterlerine göre yüzde98’lik yetişkin yolcu koruma notuyla 5 yıldız alan Giulia, aynı zamanda şimdiye kadar Euro NCAP’ten “En yüksek değerlendirme notunu alan model” unvanını da elde etmiş oldu. Alfa Romeo'nun yeni lüks spor sedan modeli bu üstün başarıya, birçok yenilikçi güvenlik sisteminin yanında; üretiminde karbon fiber, alüminyum ve alüminyum kompozitler gibi ultra hafif malzemelerin yoğun şekilde kullanılmasıyla erişilen hafif ve sağlam gövde yapısıyla ulaştı.

Ön Çarpışma Uyarısı (FCW) ve Yaya Tanıma Sistemi

Ön Çarpışma Uyarısı (FCW) sistemi, Alfa Romeo Giulia’nın tüm versiyonlarında standart olarak sunuluyor ve ön camda yer alan radar sensörü ve kamera yardımıyla aracın gidiş yönündeki herhangi bir engelin veya aracın tespit edilmesini sağlayarak, sürücüyü kaza riskine karşın uyarıyor. Eğer sürücü tepki vermekte gecikirse, Otonom Acil Durum Freni (AEB) sistemi çarpışmayı engellemek veya olası kaza hasarını minimuma indirmek için otomatik olarak fren yapıyor. Bununla birlikte, yaya tanıma fonksiyonu ile radar ve kameradan gelen bilgiyi yorumlayan AEB sistemi, 65 km/s'ye kadar aracı durdurabilme potansiyeline sahip.