Alfa Romeo'nun dinamik orta sınıf sedanı Giulia, yeni yıla ödülle girdi. İngiltere’nin en prestijli yayınlarından What Car? tarafından düzenlenen ve yılın en iyilerinin seçildiği “Yılın Otomobilleri 2019”da, Giulia Quadrifoglio “Yılın Performans Otomobili” ödülünü almaya hak kazandı. Geçtiğimiz yıl da What Car? tarafından “Yılın Spor Otomobili” ödülünü alan Giulia’nın sportif kardeşi Stelvio Quadrifoglio ise çok zorlu bir rekabetin galibi olarak “60 Bin Sterlin Üzeri En İyi Spor SUV” ödülüne layık görüldü.

What Car? Editörü Steve Huntinford, Giulia Quadrifoglio'yu şu sözlerle övdü: “Zirveye ulaşmanın zirvede kalmaktan daha kolay olduğu sözünü sık sık duyarız. Bu açıdan baktığımızda Giulia Quadrifoglio'nun ikinci kez “Yılın Otomobili” ödülünü alıyor olmasının ilkinden daha büyük bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. Bu elbette şaşırtıcı bir durum değil. Nihayetinde konforlu, geniş, iyi donanımlı ve sürüşü çok daha yüksek fiyatlı rakiplerinden daha keyifli bir sedandan bahsediyoruz.”What Car? Editörü Steve Huntinford, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ile ilgili olarak da “Stelvio SUV'nin en cüretkâr modeli akıl almaz bir hıza sahip olmasına rağmen aracı zora sokmadan hassaslık sunan direksiyonu sayesinde insana hafif ve atik geliyor. Buna harika gövde kontrolü ile dört tekerden çekiş sistemi de eklenince Quadrifoglio adeta performansından en iyi şekilde faydalanmaya davet ediyor” yorumunda bulundu.

Alfa Romeo Giulia Hakkında:

Türkiye’de 2.0 litre 280 HP ve 2.9 litre 510 HP kombinasyona sahip 2 farklı motor seçeneğiyle tercih edilebilen Giulia motor tipine göre Veloce ve Quadrifoglio adı verilen iki ayrı versiyon ile otomobil tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Benzersiz tasarımı, sürüş dinamizmi ve üstün teknolojik özellikleriyle sıra dışı bir Alfa Romeo modeli olarak öne çıkan Giulia lüks sportif sedan pazarında sınıfının en iyi performans değerlerini sunabilen modeli olmasının yanı sıra en sıra dışı ve heyecan uyandırıcı modeli olmasıyla da kalpleri fethediyor.

Alfa Romeo Stelvio Hakkında:

Alfa Romeo tarihinin ilk SUV modeli olan Alfa Romeo Stelvio'nun ateşli Quadrifoglio versiyonu 50:50 ağırlık dağılımı, kompozit karbon fiber malzemelerle üretilen hafif karoseri ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle dikkat çekiyor. Ferrari’nin teknoloji ve mühendislik deneyimi ile geliştirilen Stelvio Quadrifoglio'da, 2.9 litre, Twin-Turbo V6 motor görev alırken, tam 510 HP’lik güç üretiyor. Premium SUV segmentinde dengeleri değiştirecek tasarım özellikleri, dinamik sürüş karakteri ve güçlü motoruyla dikkat çeken Stelvio Quadrifoglio, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,8 saniyede ulaşıyor.

Alfa Romeo Stelvio; Quadrifoglio versiyonunun yanı sıra Türkiye’de 2,0 litrelik 280 HP güce sahip turbo beslemeli benzinli Veloce motor seçeneğiyle de satışa sunuluyor. Stelvio’nun Veloce versiyonuna hayat veren 2,0 litre hacmindeki çift turbo beslemeli benzinli motor, 280 HP güç ve 400 Nm tork üretirken, 8 ileri otomatik şanzımanla iş birliği yapıyor vegücünü dört tekerleğe birden aktarabilen Q4 adlı 4x4 sistemini sunuyor.