Nicolas Lapierre, Gustavo Menezes ve Matt Rao'dan oluşan ve 36 no'lu otomobille yarışacak olan ekip, 2016'da elde edilen dünya şampiyonluklarını devam ettirmeyi hedefliyor.

Nicolas Lapierre, LMP1-H sınıfında yarışan bir üreticinin sürüş koltuğuna oturduğundan dolayı, Signatech Alpine Matmut ekibinin Spa-Francorchamps ve 24 Saat Le Mans yarışlarında onun yerine Romain Dumas mücadele edecek.

WEC Spa-Francorchamps 6 Saat yarışının mücadelesinde ise yarış sezonunu no. 35 Alpine A470'in sürüş koltuğundaki Nelson Panciatici, Pierre Ragues ve André Negrão başlatacak.

Yeni Alpine A110’un Première Edition ilk seri üretim modelinin Cenevre Otomobil Fuarı’nda lansmanının ardından Alpine, 2017 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) için motor sporu programını açıkladı.

Alpine A470'in tanıtımı, markanın Paris yakınlarındaki Boulogne-Billancourt'daki göz alıcı yeni showroom'unda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl Dünya Şampiyonası’nı kazanan A460 ile A110 Première Edition modelleri de showroomda yerini aldı.

Markanın başarılarla dolu 2016 sezonu bugün bile Alpine hayranlarının anılarını süslüyor. Spa-Francorchamps, 24 Saat Le Mans, Nürburgring ve Austin'de elde edilen başarıların yanı sıra, ekibin gururları Nicolas Lapierre, Gustavo Menezes ve Stéphane Richelmi de sezon süresince LMP2 Sürücüler ve Takımlar şampiyonluklarını korumak için büyük bir mücadele ortaya koydular.

"Bu yıl, yeni Alpine A110'un ticari lansmanının ve harikulade geçen 2016 sezonunun ardından, Signatech Alpine Matmut ekibinin Dayanıklılık yarışındaki başarısının pazarlama stratejimiz açısından büyük bir ivme yaratmasını bekliyoruz," diyen Alpine Genel Müdürü Michael Van der Sande, yeni A110'un yarışlara büyük önem veren Alpine markasının ayırt edici tüm özelliklerini taşıdığının da altını çiziyor.