Nicolas Lapierre 2016 sezonunda Signatech-Alpine takımına katıldığında endurance yarışında dikkate değer bir deneyime sahipti. Nicolas sahip olduğu deneyimi 2016’da takım arkadaşlarıyla fazlasıyla paylaştı. Kendisinin yanı sıra endurance kategorisi genç yarışçılarından Stéphane Richelmi ve Gustavo Menezes de hızlı bir gelişim göstererek parlak bir yıl geçirdiler.

Dokuz yarış, yedi podyum finişi ve daha sonra kazanılan dört yarışla 36 numaralı Signatech-Alpine ekibi LMP2 sınıfında dünya şampiyonluğu unvanını elde etti ve heyecan dolu bir sezon geçirdi. 

Taraflardan her ikisi de bu müthiş maceraya atılmak üzere çok istekliler. Yeni nesil, daha güçlü LMP2 prototiplerinin sunulmasıyla birlikte önümüzdeki sezon büyük bir çekişmeye sahne olacağa benziyor. Alpine ve Nicolas Lapierre’in tek hedefi ise birlikte çalışıp unvanlarını korumak olacak.

Lapierre, konu ile ilgili: "Kariyerime Signatech-Alpine ile devam edeceğim için çok mutluyum. 2016 sezonu öncesinde Philippe Sinault ve takımı ile bir dizi güzel anım olmuştu. On iki ay sonra birlikte paylaştıklarımıza yepyeni bir bölüm eklemiş olduk! 2017 LMP2’leri ile zorlukların üstesinden gelme amacıyla her türlü gayreti göstereceğiz. Alpine adına yarışmaya devam edeceğim için çok mutluyum. 2017 senesi yoğun bir sene olacak ve önümüzdeki aylarda başlayacak olan yarışlar için sabırsızlanıyorum." dedi.