Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) sektörel büyümeye ivme katmak amacıyla organize ettiği ODD Satış ve İletişim Ödülleri’nin altıncısı için geri sayım başladı. Otomotiv sektöründeki 48 markayı temsil eden Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin ilkini 2010 yılında gerçekleştirdiği Gladyatör Ödülleri gecesi bu yıl da güçlü bir rekabete sahne olacak.

Otomobil severler heyecana ortak olacak

www.oddgladyator.com sitesinde oylamaya katılanlar, anlık değişimleri takip ederek, heyecana ortak olacaklar. Kategorilere başvurular ve halk oylaması 31 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek. Oylamaya katılanlar Milli Piyango çekilişiyle; 2 adet Canon EOS 1200D Fotoğraf Makinesi, 2 adet Gopro Hero Action Camera, 2 adet Apple Watch Akıllı Saat ve 1 adet Parrot AR 2.0 Power Edition Drone’dan birini kazanma hakkı elde edecekler.

7 Ocak Perşembe gecesi gerçekleşecek olan 2015 Gladyatörleri Ödül gecesinde Jüri, iletişim dalında halk oylaması ile ilk 5’ e kalan adaylar arasından ödül kazanan markaları canlı olarak gecede belirleyecek.

19 dalda ayrı rekabet

Satış Ödülleri kategorisinde, “En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası”, “En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli”, “En Çok Satılan Otomobil Modeli”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası”, “En Çok Satılan Otomobil Markası” ve “En Çok Satılan Marka (Otomobil+Hafif Ticari Araç)” belirlenecek.

“Satış Ödülleri” kategorilerinde birinciler, ODD veri tabanına işlenen yıllık satış adetlerine göre belirlenecek.

İletişim Ödülleri kategorisinde ise “Yılın TV Uygulaması”, “Yılın Gazete Uygulaması”, “Yılın Radyo Uygulaması”, “Yılın Dergi Uygulaması”, “Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması”,“Yılın Outdoor Uygulaması”, “Yılın Basın Lansmanı”, “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması”, “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” ve “Yılın Fuar Standı” seçilecek. Bu ödüllerin yanı sıra gecede “Jüri Özel Ödülü” de sahibini bulacak.

“İletişim Ödülleri” kategorilerinde birincileri, halk oylaması ile ilk 5’ e kalan adaylar arasından jüri canlı olarak ödül gecesinde belirleyecek.

Otomotiv basını ‘Yılın Basın Lansmanı’ ödülünü belirleyecek

“Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması”, “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” ve “Yılın Basın Lansmanı” kategorileri halk oylaması dışında değerlendirilecek.

“Yılın Basın Lansmanı” ödülünü yine otomotiv basınının değerli temsilcileri belirleyecek. Geçen yıllarda olduğu gibi tüm otomotiv basınına isme özel şifreler iletilecek. Basın Mensupları, kendilerine ulaşan şifre aracılığı ile Yılın Basın Lansmanı ödülünü almayı hak ettiğini düşündüğü marka/modeli aday gösterecek. En çok oy alan aday, gecede ödülünü almaya hak kazanacak.

Jüri üyeleri yılın “en”lerini belirleyecek

Satış ödülleri birincileri Otomotiv Distribütörleri Derneğinin veri tabanına işlenen yıllık satış adetlerine göre belirlenirken, iletişim ödülleri birincileri ise, halk oylamasında ilk 5’ler seçilmesinin sonrasında iletişim ve pazarlama alanında uzman akademisyenlerden oluşan tecrübeli jürimizin profesyonel değerlendirmesiyle gala gecemizde belirleniyor.

Ödül kazanan firmalar, ODD tarafından onaylanan logoların kullanım hakkına da bir yıllığına sahip oluyor.

Otomotiv sektörünün yol arkadaşları destek vermeye devam ediyor

Türk otomotiv sektörünün temsilcilerini buluşturan ODD Satış & İletişim Ödülleri, 2015 Gladyatörleri’nin bu yılki destekçileri arasında Bridgestone, Lassa, Castrol, Vodafone, Koç Finansman, BASF-The Chemical Company, BP, Otokoç Otomotiv, TEB, Aksigorta ve Gefco bulunuyor.