.Red Bull ve Aston martin ortaklığında geliştirilen AM-RB 11 büyük bir ilgiyle karşılandı. Detayları The Wall Street Jornual’ın aracın teknik patronu Adrian Nawey ile yaptığı röportaj ile gün yüzüne çıkmaya başlayan AM-RB 11 dudak uçuklatan bir hızlanma süresine sahip.

0’dan 320 km/s hıza 10 saniye gibi bir zaman diliminde ulaşan bu hiper otomobil, aerodinamik yapısı ve gelişmiş süspansiyon sistemi ile bunu mümkün kılıyor. Kilit nokta olan aktif süspansiyon pistte sert bir yapı sergilerken, şehir içi kullanımda daha yumuşak bir karaktere bürünüyor.

Yapılan röportajda daha önce bir yol aracında buna benzer bir şey denenmediği belirtilirken, simülatörde elde edilen rakamlar inanılmaz bulundu. 1995 kg yere basma kuvveti bulunan araçta çift katmanlı ön splitter havayı sıkıştırırken, gözyaşı formundaki şasi bu duruşu büyük oranda destekliyor.

Yalnızca 175 adet üretilecek olan bu özel parçanın 150’si yollar için, 25’i ise tamamen pist odaklı geliştirilecek. Fiyatının ise birkaç milyon doları bulması bekleniyor.