Araçların periyodik bakımlarının düzenli olarak yaptırılması araçların ömrünü uzatmakla beraber, trafik güvenliği açısından da önem taşıyor. Brisa’nın binek ve hafif ticari araçlara yönelik hızlı bakım markası OtoPratik, kış aylarının yaklaştığı bu dönemde araç sahiplerine periyodik bakımla beraber, kışlık bakımlarını da yaptırmaları gerektiğini hatırlatıyor.

Aracınızın periyodik ve kışlık bakımlarını ihmal etmeyin

Araç sahiplerini araçlarına düzenli bakım yaptırmaları konusunda uyaran Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, “Araçların belirli aralıklarla, özellikle mevsimsel geçişlerin yapıldığı dönemlerde periyodik bakımlarının yapılması trafik emniyeti açısından çok önemli. Araçlarımızda bulunan hava, yağ, polen, yakıt filtresi gibi malzemelerin araç kullanım sıklığına göre düzenli olarak değiştirilmesi ve kontrol edilmesi gerekiyor. Bu gibi basit önlemlerin alınmaması hem aracın performasını olumsuz etkiler, hem de trafik ve can güvenliği açısından büyük tehlikeler oluşturur” dedi.

Atış, “Kış döneminde araçların motorları daha geç ısınacağından saf su takviyesi yapılması, cam sularının donmasını engellemek için antifriz eklenmesi, akü bakımının yapılması ve gerekirse değiştirilmesi araç sahiplerinin yapabileceği basit önlemler arasında yer alıyor. Ayrıca havaların soğumaya başladığı bu aylarda kar yağışı beklenmeden kış lastiklerine geçilmesi de emniyetli bir sürüş için büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Atış, “Otopratik markamızla binek ve hafif ticari araçların kullanım ömürleri boyunca ihtiyaç duyacakları temel ürün ve aksesuarların yanı sıra, Brisa güvencesiyle servis ve hızlı bakım ihtiyaçlarını karşılıyor ve mükemmel bir müşteri deneyimi sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Otopratik’ten “Kışlık Bakım Seti”

Havaların soğumaya başladığı bugünlerde binek ve hafif ticari araçlara yönelik “kışlık bakım seti” hizmeti sunan Otopratik, araçları kış mevsiminde de emniyetli sürüş için hazırlıyor. Otopratik ayrıca, araçların özellikle kış aylarında ihtiyaç duydukları buğu önleyici, buz çözücü, konsantre cam suyu ve kaza tespit tutanağından oluşan seti de araç sahiplerine hediye ediyor.