Koronavirüse karşı yapılan detaylı temizlik, araç içinin bakteri ve virüslerden mümkün olduğunca arındırılmasını hedefliyor. Aracın içindeki en küçük detaylara kadar temizlenip dezenfekte edilmesi ve araç koltukları yıkandıktan sonra vakumla içerideki mikropların çekilmesi ve en sonunda kurutlması işlemi gerçekleşiyor.  Sonrasında ozonlama makinası vasıtasi ile de aracın içerisinde bulunan bütün bakterilerin öldürülme işlemi yapılıyor. Burada yüzde 99.9 aracın içindeki bakteriler yok ediliyor. Uygulamadan sonra 15 dakika içerisinde aracın içerisini yüzde 99.99 bakteri, virüs ve mantarlardan arındırıyor. Ayrıca bu işlemi 15 günde bir tekrarlamak virüs ve bakterilere karşı büyük bir koruma sağlıyor. İşte uzmanlar tarafından yapılması önerilen bu işlemler...

 1-Detaylı Antibakteriyel İç Temizlik:

 Önce otomobilin tüm içi, koltukları, halıları, paspasları ve bagajı çok güçlü vakumla süpürülür. Koltuklar, halılar ve paspaslar, özel anti-bakteriyel temizleyici maddeleri ile dezenfekte edilerek temizlenir, sonra durulama-emme işleminden geçirilir. Bu işlemlerle, kumaş ve halılar nüfuz etmiş kirden arındırılır, bu yüzeylerdeki bakteri ve mikropların yüzde 99,9'u öldürülür.

 Sonrasında varsa otomobilin iç mekanındaki lekeler çıkarılır. Döşemelerde, halılarda koku yapan kirler, özel koku giderici madde uygulanarak giderilir. Aynı işlemler bagaj içinde de uygulanır. Tavan, özel antibakteriyel temizleme maddeleri ile zedelemeden ve sarkmaya neden olmadan temizlenir.

 Ön torpido, enstrüman panosu, direksiyon, kapı fitilleri, hava kanal ızgaraları, vites konsolu ve kapı döşemeleri detaylı olarak antibakteriyel temizlemeden geçirilir. Deri döşemeler, deriye zarar vermeyen özel antibakteriyel deri temizleme maddesi ile temizlenir. Camlar içten ve dıştan antibakteriyel temizleyici ile temizlenerek dezenfekte edilir.

 2- Klima Dezenfeksiyonu

Klima temizleme işlemi sırasında iki farklı ürün kullanılmaktadır. Birinci tip üründe bir hortum yardımı ile klima kanallarına klima temizleyicinin sıkılması yolu ile klima temizliği yapılır. Bu tip ürün kullanırken sıvının elektronik bölümlere sıkılmaması büyük önem taşıyor. Klima temizleme sıvısının elektronik bölümlere ulaşması durumunda önemli sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle profesyonel uygulama büyük önem taşıyor.

 İkinci tip üründe sıkılarak araç içine konulan bir klima temizleyici sıvı değil gaz halindedir. Yaklaşık  20 dakika süren bu uygulama son yıllarda klima temizlme işlemi için en çok tercih edilen uygulama olmuştur.

 Her iki uygulamada da (kanallara sıvı sıkılması ya da spreyin kullanılması) araç çalıştırılır, klima çalışır hale getirilir, hava kanalları tüm pozisyonlarında çalışıtırılır. Uygulama sonrasında yaklaşık 20 dakika süresince araç ve klima çalışır halde bu uygulama yapılır.

 3- Ozon Temizliği

Otomobilin iç mekanı, ozonlanır. Bu işlemle kötü kokulara ve bulaşıcı hastalıklara yol açan virüs, bakteri ve mantarlar öldürülmüş olur. Otomobil hem bir kez daha dezenfekte edilir hem de sinmiş kötü kokulardan arındırılır. Kullanılan tüm maddeler ve ozon çevre ve otomobil dostu, insan sağlığı açısından tümüyle zararsız olmalıdır. Döşemelerde, halılarda koku yapan kirler varsa temizleme sırasında kokunun kaynağı özel bir temizleyiciyle yok edilir.