İstanbul Avrupa Yakası Bölge Bayisi olarak otomotiv sektörünün çözüm merkezi olarak faaliyet gösteren Arıcıoğlu Şirketler Grubu, operasyonel yönetimini yeni merkez binasına taşıdı. Lassa, Bridgestone ve Dayton lastikleri ile Mutlu Akü bölge bayiliği, König, Advanti, Tech-in ve Arceo jant markalarının Türkiye genel distribütörlüğü ile sektörünün önde gelen firmaları arasında bulunan Arıcıoğlu Şirketler Grubu'nun Esenler'deki yeni merkez binası, 17 Eylül tarihinde Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Brisa Bridgestone Genel Müdürü Yiğit Gürçay, Mutlu Akü Genel Müdürü Louis Denner ve sektörel çevrelerin katılımıyla düzenlenen törenle hizmete girdi.

Dev markaların çözüm ortağı

Otomotiv sektörüne 'after market' çözümler sunduklarını ifade eden Arıcıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Tekin, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen otomotiv markalarıyla sürdürdükleri verimli işbirliğini geliştirerek ilerlediklerini, Esenler'de hayata geçirdikleri yeni merkez binasının söz konusu gelişmenin son halkası olduğunu belirtti. Arıcıoğlu'nun yeni hizmet binasını arsa seçiminden teknolojik altyapıya, grup şirketlerin operasyonel sistemlerinden depolama alanlarına kadar tüm birimleri sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda dizayn ettiklerini ifade eden Tekin, bu alanda sektörde bir ilki hayata geçirdiklerine vurgu yaptı.

Otomobil lastiği ve akü pazarında önde gelen kuruluşlardan, jant pazarında ise Türkiye'de ilk üç firma içinde yer aldıklarına değinen Tekin, yeni merkez binasıyla Arıcıoğlu'nun tüm operasyonel birimlerini tek çatı altında topladıklarını ve önümüzdeki dönemde Brisa Bridgestone, Mutlu Akü ve tüm ortaklarına çok daha verimli ve etkin bir hizmet sunacaklarının altını çizdi. Arıcıoğlu Şirketler Grubu bünyesinde Arıcıoğlu Otomotiv, Arıcıoğlu Sigorta Hizmetleri ve Arıcıoğlu Dış Ticaret firmalarının faaliyet gösterdiğini dile getiren Tekin, her yıl istikrarlı bir büyüme kaydettiklerini, üç satış noktasında sundukları ürün ve servislerle otomotiv sektöründe İstanbul Avrupa Yakasının toptan perakende ve filo gereksinimlerine hızla yanıt veren çözüm merkezi olduklarına vurgu yaptı.

Buluşmada söz alan Brisa Bridgestone Genel Müdürü Yiğit Gürçay, Arıcıoğlu'nun İstanbul Avrupa Yakası'nda önemli başarılara imza attığını ifade ederek, firmanın kendileri için önemli bir iş ortağı olduğunu, yaptıkları güçlü yatırımdan gurur duyduklarını belirtti. Sektörde önemli olan faktörün yenilikçi olmak, müşterilere farklı çözümler sunmak olduğunu ifade eden Gürçay, nihai tüketiciye bu noktada ulaştıklarını ve markalarına büyük yatırımlar yaptıklarını vurguladı. İş ortaklarıyla güçlü dinamikler ortaya  koyduklarını söyleyen Gürçay,  geriye dönüp baktıklarında Arıcıoğlu’nun bu başarıya ulaştığını ve işini ileriye götürdüğünün altını çizdi. Arıcıoğlu'nun faaliyet gösterdiği alanda örnek alınması gereken bir yatırım yaptığını belirten Mutlu Akü Genel Müdürü Louis Denner ise işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Denner, distribütörlerine daima en ileri teknolojileri sunacaklarını belirterek “Tam yol ileri” dedi.

Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler’de yapılan her yatırımın ve her istihdamın kendisini heyecanladırdığını belirterek Arıcıoğlu’nun hayata geçirdiği yeni iş merkezinin bu bakımdan mutluluk verici olduğunu söyledi. Esenler’de Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştiğini söyleyen Gürsu, Arıcıoğlu’nun yeni merkez binasının bu dönüşüme öncülük ettiğini kaydetti.