Daha önce hiç karşılaşmadığımız bir G-Serisi: G650 Landaulet ile Mercedes-Maybach, otomotiv mühendisliğinde yeni bir başyapıt sunuyor. Mercedes-Maybach S-Serisi ve S650 Cabriolet'den sonra üstü açık G-Serisi, Mercedes-Maybach alt markasının ilk off-roader modeli oluyor. Olağanüstü G650 Landaulet, aynı derecede muhteşem AMG G 63 6x6 ve G 500 4x4^2 varyantlarını izliyor. İnanılmaz V12 motoru, portal aksları, elektrikli kumaş tavanı ve arka bölmedeki özel donanım özellikleri ile 99 adet ile sınırlı olan bu çok özel arazi aracı, aracının en yüksek standartlarını talep eden müşterilerin beklentilerini karşılamaktadır . Mercedes-Maybach G650 Landaulet kesinlikle şık üstü açık otomobillerin en özel biçimi.

G-Serisi'nin geçmişi üstünlükler ve mihenk taşlarıyla dolu. Yeni Mercedes-Maybach G650 Landaulet ile, arazi simgesi benzersiz lüks tanımının daima yeni bir seviyeye taşınabileceğini gösteriyor. Sadece bu da değil: Arazi araçlarının arasındaki bu efsane sonsuza kadar kendini yeniden icat ediyor ve 1979'dan beri üretime geçmiş olan bu klasik arazi aracında hâlâ potansiyel bulunduğuna dair daha fazla kanıt sunuyor.

"Maybach ismi otomobilin başlangıcına dayanıyor ve geleneğin üst düzey bir lüksü ve yüksek teknolojiyle birleştiği için 2015 yılında Mercedes-Maybach alt kategorisiyle lüks sınıfta yeni bir bölüm açmanın mantıklı adımını atmış bulunuyoruz. O zamandan beri 15.000'in üzerinde Mercedes-Maybach üretildi. S-Serisi segmentinde satılan her on araçtan biri bir Mercedes-Maybach, Mercedes-Maybach G-Serisi Landaulet'le birlikte şimdi Mercedes-Maybach portföyüne dünyanın en ikonik ve prestijli off-roader dahil etmek istiyoruz. S Serisi Sedan, Pullman ve Cabriolet ve Mercedes-Maybach Vision 6 gösteri arabasından sonra beşinci model ile Mercedes-Maybach'ın Mercedes markası altındaki önemini vurguluyoruz. "diyor Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama Şefi Dr. Jens Thiemer.

5345 milimetre uzunluğunda, 3428 milimetrelik bir dingil mesafesi, 2235 milimetrelik bir yükseklik, neredeyse yarım metrelik yerden yükseklik ve dört yolcu için geniş alan ve rahatlık ile G650 Landaulet tüm standartları aşıyor. Bu dışa dönük G-Serisi, bu nedenle, lüks şoförlü makam aracı ve arazi aracının eşsiz bir birleşimini temsil eder. Sürücü ve ön yolcu kapalı çatı altında kalırken arka yolcular maksimum rahatlıktan yararlanabilirler: bir düğmeye basarak açılan büyük bir katlanır tavan, mavi gökyüzü manzarasını sunmak için elektrikle açılıyor. Arka yolcular koltuklarından görkemli açık hava tecrübesine sahiptir. İsteğe bağlı olarak, elektrikle çalışan cam bölme arka bölmeyi sürücü bölümünden ayırır. Buna ek olarak, bir düğmeye basarak cam şeffafdan opak olarak değiştirilebilir.

G-Serisinin diğer tüm varyantları gibi Mercedes-Maybach G650 Landaulet de Magna Steyr tarafından Avusturya'nın Graz kentinde üretilecek. Üstü açık dört kişilik arazi aracı, Mart 2017'de Cenevre Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyerini ve satışına başlanmasını kutlayacak. 99 araç ile sınırlı olacak olan özel serinin pazara sunulması 2017 sonbaharında başlayacak.