Aston Martin bu yılki Monterey Otomobil Haftası'na geldiğinde DBX707, DB12 ve diğer modellerini sergileyecek. Ayrıca ortaya çıkaracağı yeni bir araç da olacak. Ancak, gizemli otomobil hakkında çok az şey biliyoruz ve otomobil üreticisi ne beklememiz gerektiği konusunda çok az ipucu sunuyor.
Aston bunun, markanın 110. yıldönümünü kutladığı şu günlerde "henüz açıklanmamış yeni model" için "dünyada bir ilk" olacağını söylüyor ve biz de bunun ne olabileceğini merak ediyoruz. Şirketin ilk elektrikli aracının birkaç yıl daha gelmesi beklenmiyor, bu yüzden muhtemelen bu değil.
Yeni model, Haziran ayında Goodwood Festival of Speed'de görücüye çıkan Valour gibi sınırlı sayıda üretilecek benzersiz ve nadir bir model olabilir. Casus fotoğrafçıların halka açık test ederken yakaladığı DB12 Volante de olabilir.
Aston, retro görünümlü Valour'un üretimini sadece 110 adetle sınırladı ve bunlar hızla tükendi. İngiliz firma, her biri tahmini 1,5 ila 2 milyon dolara mal olan otomobilin prömiyerinden sonraki iki hafta içinde tüm parti için alıcı buldu. Bir tane satın alamasanız da, araç Kuzey Amerika'daki ilk gösterimini The Quail'de yapacak.
Valour, 1970'lerin ve 1980'lerin V8 Vantage'ından ilham aldı. Aston, 705 beygir gücü üreten çift turboşarjlı, 5.2 litrelik V12 motorla tasarımı sadeleştirdi.
Aston, Mayıs ayında görücüye çıkan yeni DB12'yi de etkinlikte sergileyecek. Çift turboşarjlı 4.0 litrelik V8 motoruyla 671 beygir gücü üreten araç görücüye çıktı.
Aston etkinlik boyunca DB12 ve DBX707 ile test sürüşleri gerçekleştirecek. Valhalla etkinliğe katılmayacak olsa da Aston, Aston Martin Club 131 kulüp binasında VR teknolojisi aracılığıyla otomobili sergileyecek. Pebble Beach Golf Links'in 18. çim sahasında yer alacak kulüpte konukseverlik hizmetleri ve en yeni otomobiller yer alacak.
Otomobil üreticisi ayrıca kulüp binasında özel bir stüdyo ile Q kişiselleştirme programını da sergileyecek. Müşteriler markanın kişiselleştirme hizmetleri hakkında bilgi edinebilecekler.
Aston'un yeni modelinin tüm detaylarını 18 Ağustos Cuma günü The Quail, A Motorsports Gathering'den öğreneceğiz. Tanıtıma bir haftadan fazla bir süre varken, Aston'un modelin örtüsünü kaldırmadan önce bir veya iki fragman yayınlamasını umuyoruz.
Bu yılki Monterey Otomobil Haftası oldukça heyecan verici görünüyor. Acura ilk elektrikli aracı olan ZDX'i 17 Ağustos'ta tanıtacak. Bugatti altın temalı Chiron'u tanıtacak. Lamborghini, Maserati ve diğerleri de Pebble Beach ve The Quail'de büyük tanıtımlar yapacak.