Yeni Aston Martin DB11, 86. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmasıyla birlikte yoğun ilgiyle karşılanarak Türkiye’den rekor ön sipariş aldı. Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar; ünlü “DB” neslinin amiral gemisi olarak tasarlanan Aston Martin DB11’in teslimatına Aralık ayı itibariyle başladı. Dünya piyasaları ile aynı anda İstanbul Yeniköy’de bulunan Aston Martin Türkiye showroomunda satışa sunulan DB11 ilk günden tüm ziyaretçileri büyüledi.

Aston Martin DB11 öncü aerodinamiğiyle, canlı ve ayrıcalıklı bir tasarım anlayışını gözler önüne sererken yeniden tasarlanan 5,2 litrelik çift turbolu V12 motoruyla Aston Martin tarihindeki en güçlü DB modeli oluyor. 600HP ve 700 Nm’lik torku sayesinde DB11 320 km’lik maksimum hıza ulaşıyor ve 0-100 hızlanmasını ise 3,9 saniyede tamamlıyor. Akıllı tümsek aktivasyonu ve dur-başla teknolojisi sayesinde bu güç, büyük ölçüde geliştirilen verimlilikle destekleniyor.

Yenilikçi aerodinamik yapısı, kasa üzerinde hava akışını zekice ileterek estetik devrimde üzerine düşeni yaparak, DB11’in düzenli yüzeylerini korurken aracın sarsılmazlığına katkı sağlıyor. Tekerlek kemerinin içindeki yüksek basınçlı havayı, yeniden tasarlanan gizli bir hava deliğiyle dışarı atan solungaç görünümlü “Curlicue” kıvrım sayesinde öndeki yük azalıyor. Aynı zamanda, C sütununun bağlantı noktasında yer alan gizli hava girişleriyle beslenen güçlü hava freni Aston Martin AeroBlade de arkadaki yükü azaltıyor.