İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin, 1959 tarihinde gerçekleşen Le Mans dayanıklılık yarışına itafen, 24 adet DBS ile meraklılarının karşısına çıkıyor.

DBS 59 adlandırılan aracın neredeyse tamamında el işçiliğinin hakim olduğu belirtiliyor. Aston Martin’in 1959 Dünya Sportscar Şampiyonasını kazanmasına yardım eden Stirling Moss ” Şimdiye kadar üretilen en önemli Aston Martin DBR1 olduğunu, bu nedenle sadece 5 adet üretilmesinden dolayıda, zamanının elle gösterilen otomobillerinden olduğunu” belirtirken, aracın fiyatının değerinin ise tam 22.5 milyon dolar olduğunu cümlesine ekliyor.

Özel mat yeşil boyası, kaput üzerinde yer alan havalandırma panjurları, karbon fiber parçaları ile zamanının en performanslı otomobil olması ötesinde tam bir klasik görünmesi tarafında da iyi iş çıkarttığını net bir şekilde detaylarda görebilmekteyiz. DBR1’in bırakmış olduğu o özel anlamı sonuna kadar hak etmek için DBS elinden geleni ardına koymamış. Kaputunun altında 5.2litrelik 12 silindirli V12 715 beygir güç üreten bir ünite yer alıryor.