Volkswagen, Toyota'yı geçerek 2016 yılının en çok satan otomobil üreticisi olmasını kutluyor olabilir, ancak auraların çok yüksek olmadığı da bir gerçek. Şirket yine de Dieselgate'den sonra bir nebze daha iyiye gidiyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde 500.000'den fazla Audi aracı için büyük bir geri çağırma kesinlikle Almanların daha iyi hissettirilmesine yardımcı olmadı. Geri çağırma operasyonunun, birkaç Audi modelinde aşırı ısınan hava yastığı ve soğutma sıvısı pompaları ile ilgili olduğu belirtiliyor. Geri çağırmanın ilk kısmı, 2011-2017 yılları arasında üretilen 234,054 Audi Q5'ini etkiliyor.

NHTSA'ya göre, sunroof drenaj sisteminin yan perde hava yastığı şişirici kutuyu çevreleyen köpüğün içine su emmesine izin verebileceği keşfedildi. Bu gerçekleşirse, kutu paslanmaya ve potansiyel olarak patlayarak işgalcilere metal parçalarının saçılmasına sebebiyet verebilir. Durum, milyonlarca arabayı etkileyen Takata'nın hava yastığındaki ölümcül sorunlarla benzer gelebilir, ancak bu tamamen ayrı bir konu. Artı, Q5'in hava yastığı şişiricileri, Takata tarafından değil iSi Automotive tarafından geliştirildi. Geri çağırma bu ay başlayacak ve sunroof tavanının ve yan perde hava yastığı kutularının muayene edilmesi için su tahliye sistemini içerecektir. Gerekirse, şişirici balmumu ile sızdırmaz şekilde değiştirilecek veya onarılacak.

5.901 Audi ve Volkswagen 2017 ve 2018 modellerine, hava yastığı düzgün bir şekilde açılmadığı ve emniyet kemeri ön gericilerinin doğru şekilde etkinleştirilemeyeceği için ayrı bir hava yastığına ilişkin çağrı yapıldı. Eğer bu yeterli değilse, FSI motorlarının soğutma suyu pompası ile ilgili sorunlar nedeniyle 342.867 motor daha bloke edildi ve aşırı ısınmaya başladı. Etkilenen araçlar 2013-2017 yılları arasında Audi Q5, A5 ve A5 Cabriolet modellerini, 2013-2016 yılları arasında Audi Allroads ve A4'leri ve 2012-2015 yılları arasında A6'yı kapsıyor. Bu durumda, basit bir yazılım güncellemesi, aşırı ısınma tespit edildiğinde soğutma pompasına giden güç kaynağını keserek sorunu çözecektir.