Bir coupé'nin kisvesi altında tasarım çalışması ve teknoloji göstericisi, elektrikli araba ve gücün hepsi bir arada: Audi, bu baharda Auto Shanghai'da çok yönlü bir konsept otomobil tanıtıyor. Dört kapılı Gran Turismo Audi e-tron Sportback konsepti 320 kW elektrikli bir motor ile birlikte geliyor. Resmi anlayış klasik Audi unsurlarının trend belirleyici ayrıntıları ile birleşiyor: titizlikle uyarlanmış bir elektrikli motor ve heyecan verici bir mimari.

Audi e-tron Sportback, elektriklenme hareketi yolunda Audi için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. AUDI AG Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler, "Bizim Audi e-tronumuz, 2018 yılında başlayacak - günlük kullanıma uygun ilk elektrikli otomobil - 500 kilometreyi aşan bir mesafeyle (310.7 km) ve özel elektrikli sürüş deneyimi ile bu sportif SUV'yı önümüzdeki on yılın bir ürünü haline getireceğiz. 2019'da bunları takiben, Audi e-tron Sportback'in üretim versiyonu geliyor - bir duygusal İlk bakışta elektrikli bir otomobil olarak heyecanla tanımlanabilen coupé versiyonu. "

Açık renkli iç mekanlarında Audi e-tron Sportback konsepti fonksiyonel berraklık ve indirgeyici kontrollerin bir araya getirilmesini resmi bir ilke olarak sunuyor. Merkez ekranın altındaki, orta konsoldaki ve kapı döşemelerindeki geniş dokunmaya duyarlı ekranlar, bilgi veriyor ve on-board sistemleri ile etkileşim kuruyor. Gösterge tablosundaki yatay yüzeyler ve görünen yüzen orta konsol, dört kişilik koltuğun sakinleri için açık perspektif duygusu taşıyor.

Konsept otomobilin aydınlatma teknolojisi, hem gündüz hem gece görülebilen bir yenilik. Ön ve arka dijital olarak kontrol edilen Matrix LED üniteleri mükemmel ışık verimine sahiptir. Minuscule Digital Matrix projektörleri tam anlamıyla ileride yola damgasını vuruyor ve ışığı çevreyle çok yönlü ve dinamik bir iletişim kanalı haline getiriyor. Dört halkalı marka tam LED farları benimseyen dünyadaki ilk markaydı ve Matrix LED teknolojisi, lazer aydınlatma ve OLED teknolojisini atılımlarına önemli ölçüde ilerleme teşkil etti. Şangay için yapılan teknoloji çalışması şimdi vizyon ve çevreyle etkileşimini yeni bir yönde yönlendiren karmaşık fonksiyonların bir çoğunu sunuyor.

AUDI AG Pazarlama ve Satış Yönetimi Direktörü Dr. Dietmar Voggenreiter, Çin'deki elektrikli hareketliliğin özel önemini anlıyor: "Audi e-tron Sportback'e ilk gösterisini vermek için bilinçli bir karar verdik. Burada Şanghay'da, Çin elektrikli otomobiller için dünyanın önde gelen pazarlarından biridir.Albüm ve maddi desteği satışlara olduğu kadar uygundur.Ülkede yaklaşık 150.000 şarj istasyonu bulunmaktadır, diğer 100.000'lik kısmı da akarsu ile Bu hızlı büyüme için iyi donanıma sahibiz.Gelecek beş yıl içinde, 500 kilometreyi aşan aralıklarla tamamen pille çalışan araçlar da dahil olmak üzere beş e-tron modelini Çin'de sunacağız; Audi e-tron Sportback gibi. "

2015 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Audi, markanın ilk elektrikli otomobil üretim otomobilinin öncüsü olan Audi e-tron quattro konseptini duyurmuştu. Radikal bir şekilde yeniden yapılandırılmış bir SUV olarak, Audi'nin tipik bir tam boyutlu otomobilinin ferahlığı ve konforuyla 500 kilometreye (310,7 mil) kadar bir menzil sunuyor. Yüksek performanslı bir spor otomobilin yol performansına sahip - Audi e-tron quattro, 0 ila 100 km / s (62.1 mil / saat) arasında sadece 4.6 saniyede hızlanıyor. Bu öncü elektrikli SUV'un üretim versiyonu 2018'de piyasaya çıkacak. Audi e-tron Sportback konsept otomobilini 2019'da üretim versiyonu takip edecek.