Elektrikli hiper araba segmenti, 1000 beygir gücü bariyerini geçme potansiyeline sahip F1 hibrid teknolojisi ile güçlendirilmiş iki otomobil olan oldukça beklenen Aston Martin Valkyrie ve Mercedes-Benz Project One'ın gelişiyle birlikte şekillenmeye başlayacak. Her iki araç 2018'de piyasaya çıkacak, ancak yeni bir rakiple karşı karşıya kalabilirler. Bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı'nda Audi, Valkyrie ve Project One ile yarışacak bir hypercar projesine başlamayı düşündüğünü açıkladı.

Audi'nin elektrikli hiper aracının erken gelişme aşamasında olduğu ve yeşil ışığın verildiği on yılın sonlarına doğru patlama yaratacağı bildiriliyor. Bu noktada Audi, önümüzdeki sonbaharda Audi E-Tron Quattro Konsepti olarak ilk kez gösterilen Audi Q6 e-tron SUV ile başlayan üç elektrikli otomobilin satışa sunulacağını garanti edecektir. Audi'nin CEO'su Rupert Stadler, Audi'nin bir Mercedes Project One rakibini geliştirme olasılığı hakkında konuşarak "Yeni teknolojiler açısından mümkün olanı bulmayı dört gözle bekliyorum." dedi. "Özellikle Formula E ve elektromobiliteye olan ilgimize bakarsanız ortada bazı ilginç fikirler var."

Burada açık olmayan ifade ise Audi'nin hiper otomobili tamamen elektrikli bir otomobil mi olacak , yoksa bir hibrid güç aktarma organına mı sahip olacak? Ancak Formül E'ye vurgu ve elektromobilite, modelin elimizdeki ipucu. Eğer öyleyse, bu, onu McLaren'in planladığı elektrikli hypercar a potansiyel bir rakip yapacaktır. Bununla birlikte, Audi'nin önceki dönemlerde performans odaklı bir elektrikli otomobil üretme çabaları başarılı olmamıştı. Audi R8 e-tron elektrikli süper otomobil üretimi, satıştan sadece 19 ay sonra durduruldu ve Audi'nin Le Mans'daki başarısına bağlı olarak dizel elektrikli bir Audi hypercar ı inşa etme planları 2014'te de yok oldu..

Stadler, bir önceki iptal edilen dizel motorlu hypercar projesi hakkında "Le Mans teknolojisini kullanan bir otomobil yapmaya baktık, ancak ileride performans açısından daha fazla şey olacağının açık olduğu için geri adım attık." şeklinde bir yorumda bulundu.