Audi daha önce gelecekteki elektrikli otomobillerinin gelişimi için yol haritasını açıklamıştı. 2020 yılına gelindiğinde, Alman otomobil üreticisi Tesla ve Volkswagen'in ilgisini çekecek üç elektrikli otomobil çıkarmayı planlıyor. Bununla birlikte, Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılan röportajda, Audi'nin CEO'su Rupert Stadler, bunlardan birinin BMW i8'e doğrudan rakip olacak bir elektrikli spor otomobili olacağını açıkladı. Stadler, elektrikli süper otomobil hakkında daha fazla bilgi vermedi, ancak gelecek tamamen elektrikli SUV'den sonra geleceğini doğruladı.

Aynı zamanda, Volkswagen I.D'ye de benzer, tamamen elektrikli bir Audi kompakt aracı da aynı dönemde gelecek. "Mükemmel aerodinamiğe sahip olmadığınız için mimari biraz daha zor olmasına rağmen insanlar bir SUV'de oturmayı ve SUV segmentlerinin gittikçe artan eğilimine saygı göstermemiz gerektiğinden SUV yoluna gitmeye karar verdik" dedi. Stadler. "Bence bu iki veya üç yıl önce kesinlikle doğru karardı." Audi'nin elektrikli SUV'si daha önce e-tron Quattro Concept tarafından gösterildi ve benzer bir şekle sahip olma ihtimali yüksekken, muhtemelen Q6 adını almaz. Stadler ayrıca, Audi'nin tamamen elektrikli kompakt modelinin Volkswagen I.D ile aynı 168-hp gücündeki  elektrikli motorunu paylaşması beklendiğini doğruladı.

Eğer öyleyse, bu, 200 ila 375 mil arasında sürmesi beklenen bir pil menzilinin olacağı anlamına gelir. İkinci jenerasyon BMW i8'in, 2022'de 750 beygir gücüne sahip bir güç çıkışı ile tamamen elektrikli bir supercar olarak geleceği duyumlar arasında.